Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, March 11, 2011

aksi amani yang bukan minah bunga

biarlah gambar menceritakan segalanya...
wah cam puisi syahdu lak kan...

hari tue...dalam masa 2 hari aku cuba amik gambar amani dengan bunga...
dan korang tengok la sendiri....
reaksi amani bila aku propkan set dia dengan bunga....

sebabkan hari tue...en shukri kena keja kan..
aku pun apa lagi..mendera amani..tuk amik gambar ngan bunga la..

hari sabtu....baru lepas mandi pagi....



alamak bonda tersalah pokus la yunk...



eeeeeeeeee apa nie bonda.....



amoih garangnya muka anak bonda...




apa la bulu2 nie....



apa tengok2.....


eee bonda amani xsuka la bulu2 nie..



amani nak pegang bunga pepel nie jerk...




ok fine kita buang bunga bulu tue..
tapi masih gak ko mencebek kan...



ha..kan dah nampak pender...




anak aku memang sangat susah nak tersenyum
senyuman dia mahal taw...






nie lak lepas tido..mandi...cuba lagi tuk beraksi dengan bunga...



gaya cam xsited dapat bunga kan...



hai untie...uncle...



ropanya non hado...
still masam mencuka kan..




tengok apa tue sayang.....




hairan dengan perangai bonda dia agaknya kan...



tengok kat lain lagi...



malas nak layan bonda ...





akhirnya...bonda tension..muka anak xmo senyum...



hari ahad punya lak...xpuas hati..sambung lagi la kan...




masih heran tengok bunga kat tangan..





last2...makan jerk la bunga pepel bonda nie..
asyik dok suruh amani pegang jerk...



nie aku yang sengetkan camera taw..
amani masih dalam keadaan terkawal...:P



ko tengok..baik punya mencebek kan...
adoi la..akhirnya bonda pasrah..anak bonda xsuka bunga...
huhuhuh sentap...sentap....
bak kata en shukri.."ahahaha bonda kamu nie..dengan kamu pun dia nak sentap.."



ok fine biar bonda ko jerk la..layan bunga sengsorang.....jimat sesapa jadi boypren amani nanti...xyah nak beli bunga kan.. :P

49 comments:

Shu Shinju said...

ahahahha...sabo jer la yer amani.... hehehhe...

eMMe said...

wa tgk anak lu tak suke bunge laa..hahaha....cube lu kasi mainan kereta ke lori ke, mesti dia senyum hahahha...mcm wa tau je, anak lu suke ape, hahaha....

eLLy said...

haha usah di paksa dia memang tak minat bunga!! cuba letak benda lain pulak

nasaoji said...

oooo...cumeinya!!...rambut same2 ngn sufi..lebat oooohhh....

mmg cebik tau...cer senyum anjer amani... :)

ieda said...

aduhh cayunk anakku amani .. ko x leh dah nak buat per2 bile mak bonda koo meroyan nyeksa kooo .. huhu ciannn anak aunty nie .. huhu
tgk tuuu akak bukak jer nak tersembur aiq liuq tgk ko buat dak amani cam nie ... hahahahahah sakit peyut ....

terserlah kesiksaan dia dikk wehhhh muhahhaha .. siap bulu2 .. ko pun satu , jgn lah letak dekat ngan idung dia haq yg bulu tuu dikkk ciannnn anak aunty nie ...
bonda muuu jahat !!! :))

Mama Gee said...

amani....lawonyaa bunga pepel tu..aunty nak boleh? heheeh
amani sgt shomel..kalo aunty mintak amani nnti bonda amani meraung pulak.. :)

ratusiput said...

sib amani tak humban bunga tu.ehehehe...kejam ar bonda.

Deqna said...

amani ni makin lama makin tembam pulak tgk dia... bila lah marissa leh jumpa ngan kawan dia nie.... jom kita jumpa2 nanti... watie pun nak jumpa bonda amani gak nie..

-oP_ida- said...

mummy notilaaa bulI budak bam-bam nie

muka amani spnjang PHOTOSHOTT ketat jaa


dia cakap..rimas ok..rimas..hahah
sume bulu=bulu nie tocok idung saya yg comeL nieh..hahahahahah

Eye_nee said...

Amani..Ampon kan jer lah pangai bonda ko ni yer...Nenda tgk pangai bonda ko ni pon dah berangin jer rasanye..bulu mata Amani cam pakai masakara brand Mac dah i tgk Datin...gerammmm...

Mimy Hamid said...

ko dera amani kannn...hehe..syian baby auntie ni..

Ena said...

alolor.. amani tak moo bunga yeh! tak pe tak pe.. kasi kat auntie jek.. ehehehhe..
makin besar makin ler comel dak amani ni.. gewamm!!

yedkajang said...

Tomeinye diaaa

Dilla Ady said...

bile amani duduk, muke die cam tak rela jek nk pose tau eida..tapi bile die meniarap, arghhh...chumelnye..rase nk culik nk gomol2..huhuhu

estee_8980 said...

salam...
comelnya amani....
bolat and sooo cute...
hehehe

jemput singgah ke blog saya dan kalau sudi jemput jadi follower saya di : estee8980.blogspot.com

salam perkenalan...

♥MAMASYAZA♥ said...

hehehe geram sgt tgk dia, makin bulatttt

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Shu Shinju ~ hahaha klu la amani dah bleh bercakap kan...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

eMMe ~ hahaha cuba lu jumpa dulu ngan anak wa..baru lu taw dia suka apa....ada bran ka..nak jumpa?? :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

eLLy ~ hahah tue la..dia buat muka ketat btoi...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nasaoji ~ jenuh akak dok agah dia..xmo layan...hehehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ieda ~ hahahahha amani mesti tension jerk kan...kena layan karenah bonda dia nie kan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mama Gee ~ hehehe bleh2 pinjam sat jerk bonda kasi la.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ratusiput ~ ahhahah berat kot dia xleh nak angkat bunga tue..ehhehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna ~ tue la..bila la nak jumpakan amani ngan kawan dia kan..jom2..bila nyek...nak jumpa...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

-oP_ida- ~ hhahahahahahahaha padan muka dia kena paksa amik gambaq nan bonda kan.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eye_nee ~ hahahah datin ai tension dok umah..ai amik la gambaq anak ai ngan bonda skali dia xminat plak..lagi la ai tension..hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mimy Hamid ~ heheheheh dera2 manja jerk...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ comey cam bonda dak?? :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yedkajang ~ angah rindu amani dak???

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dilla Ady ~ alamak amani nak kena culik la plak..hehehhe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

estee_8980 ~ hai dear..thanks sudi singgah...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

♥MAMASYAZA♥ ~ heheheh dia tembun kat pp ngan peha jerk...

Fieza79 said...

sabo jela kamu amani kena pksa dgn bonda posing bersama mungaa..heheee

Bijou Bundle said...

awat bonda letak bedak kat muka amani mcm tpg gomak je????kehkehkeh..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Fieza79 ~ hahahaha e2 la pasainya kak..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Bijou Bundle ~ hahahaha baru la pakai bedak namanya..hahahaha

mummysyafie said...

ni mesti bonda yang letak bunga kat amani ni..hihihi..

Softtouch [Hanim] said...

hehehehhee...amani pelik tu ieda...apa2 pun kamu tetap comel amani.


alahai ieda kalu awk mkn nasi lemak tetiap hari pun xpe kot ieda sbb awk dah slim tau..sy ni ha mmg xleh mkn nasi lemak lgsung sbb bdn sy mmg dah sedia besor..

sW33tdARLiNG said...

ini mendera namanya...! hahahaha

rasp said...

dia kasi chance ibu dia sorang je jadik minah munge!

Just Call Me Bitt said...

perhhh tak senyum pon still cun hokeh...bertambah geram bila tengok monyok2 nihh....agaknya memang tak suka flower kot heehhee

SURIA AMANDA said...

Akak..amani x suka bunga la.....hahahaha..dia nak beg tangan coach tu...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mummysyafie~ amani kena dera ngan bonda dia..hehehhehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Softtouch [Hanim] ~ wah hanim nyer komen dalam satu..hehehehhe...:P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sW33tdARLiNG ~ ahahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

rasp ~ tue la kan..heheh dia kasi bonda jerk jadi minah vunge2..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Just Call Me Bitt ~ alolo xsenyum pun comey ke?? heheh tenkiu untie...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ tunggu hadiah 21's minta daddy dia belikan..heheheh :P

NeenaAnuar said...

hahahaa.. memang sah amani anti ngan bunga!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails