Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Sunday, July 12, 2009

Cheng Ho

last week sempena besday en shukri...
aku dengan bermurah hati nyer belanja en shukri makan dekat restoren amy search ..
restoren cheng ho tue...

so hari tue...aku, en shukri , kak miow dengan zam..
pegi la lunch kat sana...
kitorang sampai dalam pukul 2.10 cam tue..
sementara nak tunggu kak miow dan zam sampai..
so aku pun tengok2 la dulu menu tue....
walaweh..not bad la price dia....

time kitorang sampai nie...orang ramai kat dalam restoren tue..
so aku pun xda la nak amik gambar sangat kan..
segan ohhh nanti semua orang tengok2 aku...
dah tue xkan setiap kali orang tengok aku nak cakap.."ye makcik..saya nak hapdet blog...ye pakcik kenapa...oh akak..saya nie blogger..apa abang..penah baca blog saya???" oh koser aku kan...
so non ado gamba la....jawabnyer...


tengah2 dok nunggu kak miow sampai...waitress tue datang kat table kitorang ..
dia suruh kitorang order dulu..katanyer last call untuk chef tue masak pukul 2.30 nanti chef tue nak balik...WTF?????
boleh plak gitu kan..aku cakap la kejap tengah tunggu member lum sampai...
seminit lepas tue baru kak miow sampai..so kami pun order la..takut lak nanti chef tue dah tanak masak lak kang....

kitorang amik menu set..
ada 4 jenis lauk....
makanan dia memang sedap la....cuma tomyam dia jerk kurang enak...
ntah la bagi aku tomyam dia memang xbest la.....
sebab aku penah makan tomyam yang lagi best dari nie...

menu kami...


tomyam yang kureng *ada kisah di sebalik tomyam nie...hanya aku dan kak miow yang mengetahuinya*


sayur campur yang kick...sedap banget....


daging black papper yang mabeles....

dan lagi satu ikan siakap stim pedas...pehhhh yang e2 pun sedap banget....
tapi sebabkan ikan siakap tue sampai time kitorang tengah laju2 makan...so non ada la aku nak berenti makan jap amik gambar ikan tue..
pas tue sambung makan lagi kan....

pas habis makan..aku mintak la waitress tue air kosong..jap lagi dia datang kasi bil...
dia cakap kena bayar dulu sebab kaunter dah nak tutup..
lahai...asal la sengal sangat serve dekat restoren nie...
kot yer pun sabar la kan...ko ingat kitorang nak lari..xnak bayar ke...
table kitorang pun depan cashier ok....sengal betoi...

harga untuk kitorang 4 orang makan just RM70 something jerk...
not bad la bagi aku..murasss la jugak...lagipun makannyer sedap kan...
kira berbaloi la kan...


makan secara laju2 sebab lepas acara makan2 nie..kami nak ke jakel plak..
nak cari kain tuk baju raya...

oh kat jakel aku xda la nak amik gambar ke apa..
sebabnya manusia punya la ramai time tue...
siap laga2 vonntoott lagi ok....kain siap terabur2 kat lantai...orang pijak2 jerk...
sales la kata kan..
kain yang RM98 @ RM88 sepasang just RM50 jerk time tue...
kain yang RM68 lak jadi RM40 sajork...
tapi ko nak masuk kat tempat kain tue..punya lah seksa ok....
kaum2 hawa jerk kat dalam tue....en shukri dengan zam dok lepak kat luar...
panas katanyer.....

lepas dah habis beli kain kitorang pegi lepak makan2 dekat taman lakeview *eh ye ke nama nie..* ala taman yang dekat tugu negara tue...
kat sini pun non ada gambo..sebab dah kepenatan kan kena lak sibuk dok bergosip dengan my gurl's semua....

lepak2 sampai dekat pukul 7...terus balik ..tapi sebelum balik umah tue..singgah dekat
jalan klang lama tempah baju..wah xcited terus g terus g tempah baju ok..
pas habis tempah baju kitorang pun laju2 balik umah....

3 comments:

[z@ck] said...

waah..
sedap nya lauk..
tmbh2 yg black pepper tu..
nyam..nyam..

green apple said...

aku kan paling pantang pi restoran yang kena bayar cepat, kena order cepat, memang cepat je aku angkat bontot aku keluar.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

z@ck
lauk dia memang sedap...superbb.....mai2 nanti kta pie makan...hahahha

green apple
btoi kak di..xdan nak telan air dah soh bayo..ada giler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails