Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, July 21, 2009

Sungai Chiling...Part 2

dari tapak tempat perkhemahan tue nak ke air tejun...
kitorang kena jungle tracking...
oh sangat mencabar ok....

kaki aku dah rasa nak "krem" dah....
kejang dah kaki tangan semua...
habis birat2 tangan aku kena daun2 kat kiri kanan jalan tue...


aku dan kawan baru..miss puven..(en shukri betoi ka nama budak nie)


baru start masuk dekat kawasan tue bleh la lagi
dok hengeh dan gedik nak bergambar kan...

see perjalanan yang sangat mencabar....

untuk sesapa yang suka aktiviti lasak bleh la...
datang kat sini..memang aku suggest la kat korang...
macam2 bunga yang cantik2 kita leh jumpa...
aku siap jumpa buah rotan dengan cendawan conan lagi...
(sapa tengok citer conan last 2 week musti taw rope cendawan tue cam na
dah kata peminat conan kan..harus la taw)
tapi xsempat nak amik gambar sebab en shukri jauh di belakang....


Align Centersempat ko dok posing tunjuk pokok periuk kera kat en shukri....

aku jalan depan dari en shukri..
tapi tiap kali tengok en shukri harus sempat bergaya..
hahahahahaha giler glamour bak kata en shukri...


mula2 tue rasa macam tobat lepas nie aku xmaw datang lagi kat sini...
letih ok...berjalan merentas sungai dan hutan tue..
dah macam citer musang berjanggut dah aku rasa..
sib baik aku xbuka payung kat dalam utan tue....


gumbira lebey..*oh caption adalah sengal kan..*


merentas sungai pulak....

pit stop pertama...stop sat untuk melepaskan lelah...(wah lelah la sangat)
tangan aku dah penuh bintat kena gigitan asmara si nyamuk dah....
dasar kaw nyamuk...habis darah aku taw...


muka tengah kaber line penat...


en shukri tengah posing maut la kununnyer tue...

kitorang berenti kat pit stop yang pertama tue lebey kurang 10 minit cam tue...
pas tue teruskan perjalanan semula...
masa nie aku dah dok bebel dalam hati dah... (kadang2 terkeluar jugak...)
asyik dok.."jauh lagi ka nie...kalau aku taw nie..baik aku dok umah jerk...."
tapi xberani cakap kuat2 nanti kena marah nan en shukri..huhuhuhuh
oh kau kijam taw....


apa yang penting kerjasama..wonderpet..wonderpet...kami datang....

nama jerk signboard nie..
masing2 dah gumbira dah..
sebab lintasan terakhir yang kitorang kena lalu....
yahoooooooooooooooo akhirnya sampai jugak....

nampak x ikan2 tue semua???air adalah sangat jernih dan sejuk....

elok nampak jerk air terjun tue langsung lupa penat...
memang best la...xrugi ok..aku menjungle trackingkan diri aku..
aku rasa berbaloi la...
bak kata amy search..berbaloi-baloi...

wah air terjun yang sangat cantik...

en shukri yang teruja lebey...

puan blogger yang gumbira akhirnya....*eh asal nampak perut aku buncit nie...apakah???*

to be continued.....next episode...


2 comments:

[z@ck] said...

pergi jungle trekking ngn hubby..
waah...best2!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

[z@ck]

besttttttttt sangat...nak pi dak?? nnti mai sini akak bawak no...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails