Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, July 22, 2009

Tsunami...

hari tue aku dapat email dari member aku..
email mengenai tsunami..
yang katanya bakal melanda pada 22/july/2009..(wah ayat aku sangat skema kan..)



risau lak aku...mudah2an..semuanya selamat...
terus aku teringat tsunami yang melanda dunia pada 24/12/2004..
umah aku kat kota kuala muda turut terlibat sama dalam kejadian tue...

tapi syukurlah..masa tue mama aku belum pindah kat umah tue lagi..
dan syukurlah umah aku xroboh sebab tsunami tue....
cuma ada keretakan jerk la...

mama aku cakap segala macam hidupan laut yang kita xpenah tengok..
ada dalam umah aku masa tue.....
bayangkan lah...gerund kan.....

tapi hari nie aku risau bila aku teringat kejadian tue...
aku harap semoga kejadian nie xkan berlaku lagi...
sebab peristiwa lepas sangat memilukan...
sedey bila aku ingat balik peristiwa tsunami nie....

aku nak phone mama aku suruh dia pegi umah makcik aku la...
walaupun depan umah aku tue ada tiang siren tuk tanda amaran tsunami..
tapi aku still risaukan keselamatan mama aku.....
tapi kalau aku phone bagitau pasai email amaran tsunami nie...
kang lagik la mama aku risau kan..
ish la apa la yang harus aku buat nyek...
tulun...tulun...give me some idea...
aku dah buntu dah nie..
*walaweh sampai buntu tue...*



"Bismillahirhmanirrahim...

Allahumma inni as aluqa tahhdy bihal fitnati anni''

do'a Nabi Muhammad saw.


YA ALLAH KAU PELIHARALAH KESELAMATAN SELURUH UMAT ISLAM DI DUNIA INI...

p/s: korang meh la kita pakat2 doakan keselamatan semua umat Islam di dunia nie..AMIN....

3 comments:

nURmALa mAZLan said...

eh..bkn ke tsunami yg dulu tu 26 disember??

nURmALa mAZLan said...

weh...takut arr..
betul ke weh..dah nak dekat kul 3 nih

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nURmALa mAZLan

eh 26hb ka??salah paham la tue..heheheheh tue la mudah2an segalanya hanyalah satu ramalan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails