Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Sunday, July 12, 2009

masak-masak.

balik keja hari tue mood aku baik skit...
so aku pun masak la untuk en shukri...
*eh memang selalu pun aku yang masak untuk dia...tapi hari tue mood bagus skit la...*

tapi aku masak yang simple2 sajork...
yang senang dan ringkas....
so aku just masak sayur campur dan ayam masak kicap jerk....


sayur campur

ayam masak kicap......

aku nie kiranya beruntung la jugak..
sebab en shukri bukan seorang yang cerewet dalam bab2 makan nie...
dia makan jerk apa yang aku....
kalau sedap dia makan bertambah la...
kalau kureng sedap dia makan xbertambah la...

aku kat kampung xpenah masak pun...
setiap kali aku balik kampung..mama aku yang masak...aku just makan jerk...
lagipun mama aku memang xpenah nak suruh kan..
setakat tolong potong2 bawang tue aku buat la...
sebab mama aku taw xda sorang pun anak2 dia yang pandai bab2 masak nie...
eh bukan aku malas ok...tapi dah mama aku xsuruh....cam na...
*alasan baiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkk punyaaaaaaa..*

menu aku pada malam tue...
nasi..*oh aku memang masak nasi pakai dapur gas sajork...*
xkose aku nak masak nasi pake rice cooker bagai...
walhal aku nan en shukri jerk yang nak makannyer....
xkan nak masak dalam rice cooker yang gedabak tue kot....
bukannyer aku nak buat open house pun kan...
so biarlah berpada2 kata orang kan....
jimat cermat konsepnyer...

4 comments:

[z@ck] said...

sy da tau masak both dishes..
yippiee!!
da bley kawin..
hahaha

::@FiQ said...

lauk2 simple gitew lagi kick okeh!

salam singgah!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

z@ck..

ahhahahaha dah gatai nak kawen ka???jgn lupa jemput kak ok...

@FiQ..

masak yang simple sudah...salam singgah la selalu ok...

rATu kEBaYA said...

dah lama tak masak nasi kat atas dapur... org kata masak atas api dgn rice cooker rasa dia berbeza.. atas api lagi sedap...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails