Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, July 31, 2009

JCard Sales...Crazy Sales....

*sila abaikan tarikh dekat gambo tue...sebab aku amik dari en google sajork...mana sempat nak amik gambar kain rentang tue...owang ramai oooo....*

semalam ada jcard sales dekat taman equine..
so aku rojer la member aku ajak dia g kan...
(lagipun semalam aku adalah emosi sedikit terganggu..marah dan majuk dengan en shukri..)
tiba2 lak my best budies aku tue nak join aku pegi sales tue kan
apa lagi..harus la..setan2 menguasai diri aku kan....
"ye ye yusnida sila habiskan duit anda di sales e2..."
gamaknyer la setan tue hasut aku cam tue la kan..
dasar betoi setan nie kan...(xnak mengaku kelemahan diri sendiri yang xleh dengar sales2 nie kan...setan gak yang kena..)
aku pegi lepas waktu kerja kan...
parking memang hazab la kan...
sanggup ooo parking jauh2...
menapak la kitorang ke jj tue....
rela ooo rela....(time pegi jerk rela..)


tapikan pandai ooo orang jj nie..nak buat sales pun hari orang keja...
hari cuti xnak lak ko buat sales nie kan....
nak kena bagi cadangan bertulis nie kat owner jj nie...
(matik la kan kalu pekerja jj yang baca blog aku nie..wah verangan diva kan..
glamour na ke blog nie..hauhauahuahuahua)


dan seperti biasa manusia adalah sangat ramai....
besa lah kan...kalu dah masing2 pakat dah bergaji...
pastue ada lak faktor2 tuk menghabiskan duit...
harus la manusia dah macam semut kan...dok menghurung manisan...
aku semut merah..engkau gajah di rimba...
(tiba2 kuar lagu dangdut semut merah lak..)
dan aku termasuk la dalam carta manusia2 tue jugak....
nasib baik aku xgila...tapi skit lagi nak gila la sebenarnya...
(nasib aku dapat kawal perasaan...wah puji diri sendiri nie..)


kalu dah manusia ramai2 cam nie harus la...
nak memilih barang pun xsenang kan...
susah ya "hamet" nak memilih kan...
kena lak dia letak longgok2 tue kan..
orang nie kaut...orang tue kaut...dah tue memang la klu ko dh ada yang berkenan tue
xyah la dok letak pegang jerk terus...
sebab ko letak jerk pas tue toleh arah lain sesaat
harus ko nak amik balik...dah xda...
memang memerlukan kesabaran yang tinggi la klu pegi
time2 sales cam nie....

aku just pegi tempat baju,kasut dan handbag sajork....
tempat2 lain aku xsempat nak terjah lak....
kena lak time tue..ada happy hour tuk handbag...
jenis buat annoucement pake healer tue kan...
bapak bingit tinge aku....
pas tue lak jenis campak jerk beg2 tue kan..
dan2 tue jugak manusia2 yang rakus nie ...
pakat2 dok berebut la nak memilih...
memang aku xsempat nak pilih la...
sebab giler sesak kan....
maw pitam ada macam2 BAW (sila kasi dengung skit nak sebut BAW tue...baru KAW..)


time nak bayar pun beratur punya la panjang kan...
cam nak beratur waktu sekolah dulu tue la..panjangnyer........
time nak nyanyi lagu negaraku tue....ingat x????
(motip dok imbas kenangan sekolahan lak nie..sila lempang diri sendiri kalu tension cam aku)
barjangguit tunggu nak bayar pun..


tapi semalam aku tengok memang ramai betoi yang dok membeli comforter...
sowang2 jerk pakat hangkut 3-4 beg comforter tue....
tak pasti la aku harganyer..
sebab aku xpegi pun tempat sale comforter tue...
masa tidak mengizinkan ....

kaunter tuk redeem point..
sapa2 yang beli rm100 and above dalam satu resit layak la tuk redeem point kat sini..
dapat vourcher..
tapi aku xlayak sebab aku beli below than rm100...
tue pun aku dah hangkut 3 helai kemeja..selai suar tuk keja..nan sepasang kasut taw..
still xcukup rm100 jugerk....ate?????

pas dah habis meroyan kat dalam jj tue...
kitorang g kat butik levi's lak..
alamak sales jugak hoke...
memang menguji tahap keimanan ku yang sentiasa nipis nie la....
levi's kan susah nak buat sale nie...
30% - 50% hoke...
kalu korang xteruja ka.....
aku dah berkenanan dengan selai suar tue..
tapi masalah problemanya...xda saiz la plak...
sabaw jerk la....
*sesapa yang taw kat butik levi's mana ada sales tue..sharing la nan aku k...*


dah puas menghabiskan duit kitorang pun balik la kan..
masing2 kepala lutut dah gegaq kan....
so harus lah pulang ke pangkal jalan....
time nak balik nie..masing2 dah meroyan..sebab parking adalah jauh...
masa datang tue xrasa sebab masing teruja tahap gaban kan...
dah habis shopping baru la taw yang kitorang parking tue jauh sebenarnya...
tue la masa pegi xhengget semua tue...lupa diri...



nie skrang nie ada sales tuk kasut...sesapa yang rasa2...
bujet terextra tuk bulan nie..bleh la pegi sauk sepasang dua kat sanun yer....
aku ada terbekenan nan sepasang kasut comfort crocodile tue..
sesapa yang sudi nak bagi hadiah tuk besday aku bulan ogos nie bleh la beli..
ala 59 hengget sajork...saiz 6 kaler putih.....jenis yang bertali kat belakang tue...
hahahahahahahaahahahahahahha larikkkkkkkkkkkkkssssssssssssssss..........

2 comments:

sayangtikah said...

amoih2...sopping tak hengat!!!!!....moh le kite sopping lagik hari ni....JJ Cheras Selatan pulok......go pepel go!!!!!....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ahahahaha habis la ongkos mak taw...nak beli sandal la..tulun2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails