Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, December 15, 2010

kenapa aku sayang mama aku.....kenapa aku sayang mama aku...

kenapa aku sayang mama aku...
kenapa aku sayang mama aku..

oppppssss terbuat iklan plak tetiba kan..

hari tue mama aku datang umah aku kan..
nak taw apa yang dia buatkan tuk anak kesayangan dia nie...


mama aku siap buatkan frozen karipap hoke tuk aku...
cayalah mama...tenkiu..tenkiu

gila xterharu kan....ko tinggal goreng jerk...
cerrr kalu bleh siap2 goreng...xda basi..aku rasa kompom mama aku dah tolong goreng skali kan dah tuk aku...


doh yang dibulat2kan...
sebelum di canai..di belakang vontot periuk..
hehehehe umah aku xda tempat nak canai hoke...
mama aku cakap belakang periuk pun bleh la.. :P




see kreatip dak mama aku... :P




lepas dah canaikan doh tue..
boleh la..letak kan inti kat dalam tue...




pas tue di klim...
mama aku pakai manual jerk hoke...xyah nak pakai tempat klim karipap tue..
heheheheh men pusing2 pakai tangan jerk..
klu aku buat..kompom jadi rupa kelopak bunga ros.. wakkakakakakakak :P
*datin miskiah...ko jangan nak usha gelang mama aku lak taw.. :P*



mama aku buat inti kentang n daging..
yummy.



siap sebijik.......



nie la hasilnya.....lepas di kuarkan dari freeze...
so lepas la..bekpest aku ngan en shukri..
tuk 2 hari hehehheheheheh



goreng dan makan bersama nescafe o panas...



goreng 6 bijik jerk tuk skali makan..
cukup la tuk kami berdua...
amani tengok jerk la..bonda n daddy makan k.. :P



aku nie tengah lapar gila nie..huhuhuhu xsabar nak kuar lunch....petang nie aku balik awal uollssss...sebab grandma amani (pengasuh dia) ada event petang nie...amani xleh ikut...event nuffnang la rasanya..bestkan...gila aktif hoke grandma amani nie..jeles i.... :P



24 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak pun nak sayang mama gak, boleh. gerenti sedap, tengok rupa cam tu, memang sah sedap.air tangan mama katakan.

-aNida OtHmaN- said...

MAMA buat apa memang sedap...terbaikkkk...dan hebat skaLi...

toksu bila ni chek nak pekena karipap toksu nie...taksabaq tgg kakda baLik sini nak p umah toksu lagik..eheheheh

zura@iwan said...

mk kak pn duk jual karipap....mmg klim pakai manual jek...kak duk bljr...jd gk sket2..hikss..

Ati Masrif said...

karipap mak mmg dijamin sedap

tapi ieda ko tu goreng api besar ke
nampak coklat semacam je..hahaha

MiYOKO TACHIBANA said...

sedapnye karipap mama kak yus..nk sayang mama kak yus gaklaa...

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya....bestkan mcm ni...air tangan mak haruslah sedap...nmpak padat je karipap tu, penuh isinya,...fav sy karipap tu...

SURIA AMANDA said...

see..akak kejam..lisa dah terliur dh...

ratusiput said...

ibu adalah yg terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!sama ala akak..kalau dok kat umah mak...baju koto akak rendam pun tetau dia dah basuh tangan dah...iskk2...tak sampai ati lak kdg2...takde niat ok...(kononla tu)!

Mimy Hamid said...

terbaekkkkkkkkkkk...nok nak sikit...pls pls...amboi nak syg mak ko gak la nk karipap frozen

Cik Pah said...

awww.. ..cekci betis mama awak..

suruhlah mama hang buat lebeh sket.. boleh buat jual..

MAMASYAZA said...

suka hatila anak diakan, nak makan, goreng je

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

jangan cakap datin miskiah; mata ni pun dok merenung gelang mama dia..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Ina minat Do do Cheng ~ bleh2..nanti eida bagi ketam sekoq...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

-aNida OtHmaN- ~ tue la kan...hasil tangan mak2 kita nie memang sedap kan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

zura@iwan ~ wah terror la nyek...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ati Masrif ~ hahahahah syhhhhhhhhhhh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

MiYOKO TACHIBANA ~ heheheh bleh2....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Softtouch [Hanim] ~ tue la..my peberet also karipap...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ adoi ko nie dik nun...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ratusiput ~ tue la kan...ibu..ibu..engkaulah ratu hati ku...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mimy Hamid ~ alo nok..nanti aku beli karipap frozen dekat giant jerk la..bleh?? :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Pah ~ auwwww orat2...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

MAMASYAZA ~ hahahaha tue la pasainya kak..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

a.z.r.i.n.a.03.07 ~ hahaha boleh pandang2..boleh tenung2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails