Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, December 1, 2010

mari membakar....

apa yang best bila cuti lama2......adalah.....plan bersama family secara berjemaah...
mari kita buat BBQ...
wah it's heaven ok..makan secara ramai2 dan rakus...hehehehehehe


nie BBQ dekat umah mama aku....
masa hari raya haji yang pertama tue..kat umah mak lang aku.. *next N3 nantikan.. :P*



ayam tengah menjerit2 kepanasan..:P



percayalah wahai kengkawan...sedap bangettttttttttttttt.....




orang yang bakar tetap orang yang sama...
*please noted dekat tukang bakaq tue ye...dengan next N3 nanti..heheheh*




udang pun ada....
semuanya fresh2 belaka...



nampak e2 ketam....
siap ada telur lagi tue..
dan percayalah...ianya murah sajork.....sekilo rm15 sajork...
fresh hoke..dari bot nelayan...baru balik dari tangkap ketam..



udang besaq.....tapi lepas kena bakar...langsung nampak kecik..hehehehhe




pencuci mulut nangka madu...
hehehe sedap..tapi aku xmakan lagi la nangka nie..
kang jenuh hangen satu badan lak kang...




ayam...sedappppppppppppppppp siut...
alahai..teringat2 sampai skrang....





perbarisan ketam...
fresh hoke..dari laut....yummy..yummy...
*eh napa lak aku yang yummy2 nie walhal aku xmakan pun malam tue...huhuhuhu dok sibuk borak sampai lupa nak makan..ketam nie... cewah semenjak dah pandai makan ketam nie..bukan main lagi kan..hehehhe :P*




orang yang makan..tetap yang sama...
best..lepak ramai2...sambil dengaq ayaq laut menghempas pantai...




amoih..makan sampai xtengok kiri kanan taw...
taw la..balas dendam ....masa BBQ raya hari tue xda.....



dan nak taw...anak haku tue...
seperti biasa..korang bising la cam na pun....
dia tatap jugak...


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*












sleep dengan amannya....
mak aih berminyak2 muka anak bonda nie...hehehehhehehe kena pakai pencuci muka nie.. :P




nie lah sebab aku sayang keluarga aku...
apa jerk planning nak berjimba secara berjemaah...i liiikkkeeeeeeeeeeeeeee....
walaupun kadang2 dalam family ada salah paham..tapi ibarat pepatah....air di cincang xkan putus... lap my family bery much...


37 comments:

Eye_nee said...

Sorga...sorga..citer pasai makan ni Pepel..nak2 pulak kes2 bakaq menbakaq ni...uihhhhhhhhhh...menitiq ayaq liuq....tgk bakaq2 dikedah teruih lidah jd Utara noooooo...hehehe

POSH76 said...

bessnyer bbq paling tak tahan tengok cik ketam..takper amani tetap comei lebat rambut dia

Shu Shinju said...

sedapnye ketam tu kak....nangka madu pon..huhuhu...nak!! nak !!!

Ena said...

wuwuwuwu..

jeles!!
nampak sedap je semuanya.. BBQ!! uwaaaaaaaaa.. dah lama takbuat.. selalunya time raya kat kg jer buat.. sob3x..

owh! amani.. sleeing beauty sungguh kamu.. yg pasti masih berbedong.. bagusnya..

Ieda Al-Habsyi said...

mcm dah lame je aku tak main bako2 ni hehhe :)

kak ina mail said...

cian amani, tak dapat makan.teruk tau.muka dia muncung ah dalam tidur.sedapnya purple, besar -besar peha ayam tu.cam peha akak dah.

kakchik@ella said...

best la tgk awak bakar membakar. jgn ada yg terbakar sudah. hehe ..

Cik Pah said...

seafood platters.. sedap seh.. aku pun dah berjinak semula ngan seafood nih sebab allergy aku tuh dah segan segan nak kluar. best giler dapat makan paha ayam yg besar tuh..

p/s.kalau buat bbq.. sosej mesti tak tinggal kan..padahal bukan dalam keluaga seafood pun kan

MiYOKO TACHIBANA said...

yg paling besh, KETAMMM....

omg...kecuq liuq dah niiiii....nk kena cari ketam gak nii

Ati Masrif said...

wah..kat sana mesti ketam
fresh n murah na...

SURIA AMANDA said...

bergelora dan meronta2 hati ni nak buat bbq kat rumah akak..bila la si along nak plan pi kedah nun...

-aNida OtHmaN- said...

apakah wekend nie kita leh merasa mcm nieh..bekelah makan seaffoood...kkalO blew..alangkah beshhnyaa.....
bonda, saya teLioq tgk nie suke okesss

zura@iwan said...

tliurnya ku tgk....adeiii...nk gk le..

qellissa said...

wah bestnya bbq..klu umah teres leh ar wat bbq..klu umah cam i ni mano lah nk bbq..mau terbakar satu bangunan..hahaha

ieda said...

wah2 seronoknya dikkk .. BBQ dah lama x BBQ nie .
ramai2 nie kalau buat BBQ berbaloi2 kannn :)

ada ketam jugak .. waaaa nampak nagka madu .. dush2 sedapp tuuuu :)

ratusiput said...

very guuuudddddd gerl amani.lantakla org lain nk bejoget ke apa ke ko teeeetap tido ngan aman.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eye_nee ~ hahahah bila maw p kedah...habaq mai nak bawak p.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ memang rambut dia sangat lebat babe...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Shu Shinju ~ bleh2..p umah mama amik kat sana..hehehe :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ hehehe amani begitulah dia..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ieda Al-Habsyi ~ apa lagi moh la buat xtvt bakar membakar.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ hahahaha muncung sedepa dah kan. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kakchik@ella ~ opppssss.....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Pah ~ e2 la pasai..agaknya sebab yang tue murah dan banyak kot..hehehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

MiYOKO TACHIBANA ~ p pulau sayak p... :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ati Masrif ~ sangat fresh kak...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA~ welcome..welcome..bila nak p..habaq ja..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

-aNida OtHmaN- ~ heheheh tunggggggggguuuuuuuuuuuuuu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

zura@iwan ~ bleh2..mai la kampung

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

qellissa ~ hahahah bakar dalam microwave sudah.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ieda ~ kat umah kampung nangka madu memang sentiasa ja ada..hehehhee

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ratusiput ~ hahah dia kan ratu tido..bak kata daddy dia..

p R i n c E S s _ N said...

sedapnyerrrr wat bbq....

MAMASYAZA said...

tgk udang bakaq tu pun dah cukup terliuqe

Redbloodsnow said...

Ya ALLAHHHHH sgttttt nangis ah ayam tuh...gulp gulpp

Joy said...

fuhh... ber BBQ dgn family mmg best...

Just Call Me Bitt said...

perghh lama dah tak mengipas...hehe...btw sangat bahagia tengok baby u...rambut dia lebat...comel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails