Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, December 20, 2010

tak payah jadi optimus prime tuk bertukar

cewah tajuk xhenggat kan....transformers sangat...
well kan sabtu lepas kat tv2 ada cita transformers...sapa tengok..angkat keyboard...??
apa la..korang nie xtengok..best gila....aku layan sorang2..anak ngan en suami dah tido....

ok2..bukan nak storyboard pasal transformers tue pun...
nie sebenarnya kejadian masa cuti raya haji hari tue..
*see klu nak tunggu aku nyer story memang makan taun la..baru terpublish... :P*

hari last sebelum nak balik kl...abang aku ajak g rumah dia...
ohhh...dia belum lagi dok kat umah tue...walaupun dah lama siap..tapi sebabkan dia masih lagi
bertugas di TLDM lumut....
makanya memang terbiar la umah dia tue...

sebabkan masing2 cam pree jerk pagi tue..xda nak buat apa2...
kitorang pun pegi la..dengan masing2 xmandi lagi kan...

dah tue siap pegi singgah JPJ tue..renewkan lesen mama...

kali nie amani kena tinggal ngan maktok dia kat umah...


terbaik la semak samun..dah sama tinggi ngan kami dah ha...
jiran sebelah tue..skit pun cantik jerk pokok2 bunga dia..
skali tengok semak samun kat umah abang aku nie...
langsung failllllllllllllllleddddddddddddd




kerja2 pembersihan sedang gigih di lakukan...




mereka tukang tebas...aku tukang tengok...
gambar tuan tanah kedaunggg non hado sebab muka xmandi sangat xsesuai tuk tayang perdana yer tawan2.. :P




budak baru lepas kena marah ngan mummy dia...
hahahhaha tapi aku nak amik gambar..sempat lagi posing letak tangan cam tue..
gud2...nie la anak buah acu....
*genetik menggedix tengok camera gak nie...adakah amani nanti akan ikut jejak langkah begini..:P*



cibon yang cekci nampak perut...
hahahahaha nak amik gambar..tapi muka masham jerk kan...



ok..bagus..bagus..skit lagi..skit lagi....
aku bagi arahan cam tue jerk...


lepas dah habis diorang menebas semak samun skali..
dah meraban nak cari tempat tuk buang kan...
dengan guni semua xda..nak masukkan sampah tue semua kat mana kan..
skali tue..dengan idea menjahanam abang aku...
korang tengok la.....




|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|





keta mama aku di jadikan mangsa sebagai keta pengankut sampah.



memang idea jahaman btoi abang aku nie kan...
*pehhh kalau la mama aku pandai buka blog aku nie..kompom hangen dia tengok keta dia cam nie..ahhahaha ampun mama...eh bukan adik..angah yang punya idea nie... *




ok penuh.....masa tuk buang semak samun nie ke kawasan pelupusan sampah.. :P




kereta majlis perbandaran dah gerak meninggalkan tapak sampah..tuk hantar sampah ke tempat pelupusan...
gila btoi kan..nie klu mama aku taw nie keta dia kena jadi keta angkut sampah..memang kaw2 kena marah la nie..
ahhahaha rahsia taw... :P



akhirnya selepas hampir sejam kerja2 pembersihan di lakukan...


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa baru la nampak cam umah orang skit....
kot x tue...scary aku tengok....




mama aku siap tanam pokok kelapa pendek tue lagi...
nasib baik pokok kelapa xsegan2 nak hidup bersama dengan semak samun tue semua....
*cantik kan design umah kat depan tue...murah jerk..kalu la kat kl...dapat rumah cam tue dengan harga cam tue jugak...kompom dah lama aku beli....huhuhuhuhuhu*


nak BW lak...daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....


32 comments:

A D I A said...

wahh kalau pangkat angah2 ni idea mmg pelik2 kan. takpe nanti aku ngadu kat mama ko.

ratusiput said...

perghhh memang terbaikla korang dok mempergunakan kete mama korang...ehehe...tak baik tau!mama...sila claim lebih skit pasni...spray baru ke...overhall kasi laju ke...soh dorang byo!~

zura@iwan said...

fuyooo takut gk semak samun cm tu kan...tp x teruk lg semak smn umah abg eida...jiran sblh umah kak pd kak zura lg teruk tau.....keliling umah semak....rumput nek sm paras ngan tiang dh..huhu...beng tul..

atty's said...

wah..kalo mama tau korang buat kete mama lagu tuh .mau berasap mcm dragon ball mama ..

Softtouch [Hanim] said...

he he he...adui jadi kereta mgangkut smpah yer...mcm2 lah...bagus idea tu....:)

SURIA AMANDA said...

terbaik semak tu..akak..kalau x nak rahsia bocor..baik belanja Lisa makan...huhu

Deqna said...

"cik..makcik tau tak hari tukan anak2 makcik kan dia jadikan kete makcik jadi kete sampah.. adaker dorang buh semak samun kat dalam kete makcik. Betul cik.. tak tipu... tak caya gi baca blog anak acik"

ni kalau jumpa ngan nenek amani ni harus ku report macam ni...hehe

MiYOKO TACHIBANA said...

hahaha..

nk gtau ngan mama... =p

Ati Masrif said...

eida mesti jiran2 marahkan

tapi mmg cantiklah rumah tu

bestnya mama eida pandai bw keta
cute lak tu..tp sian keta tu..huhu

-aNida OtHmaN- said...

REPOT toksu.....wohhh buat keta tOksu LORI MPSP...hahahah abeslaaa ROSAK keta toksu..nak keNa dh DADI CIBON nieh...hihihii..

cibon muka mashaM....tp smpat g PEACE..heheh

Iena said...

aku nak gitau mama ko nok...
siap print gambar lagi sbg bukti kukuh!!!

ieda said...

hahahha dah cantik dahh .. sib baik kawasan umah abang adik tuu kecik jer .. kalau besoor mahu ada yg numpang heheheh

aduhh siap pakai keter angkut semak tuu heheheh mcm2 hal hehe sabor jerlahh akak tgk nie heheheh

Eri-chan said...

bersih woo..mujur takde tali pinggang itam..

Lovely Bella said...

waa leh laa dptkn projek membesihkan semak samun nih.. cam pakar dah ni kak.. :)

Cik Pah said...

sian kete mama ko.. apa no tepon mama hang.aku nak ngadu ngan dia .ehhehehe

Mimy Hamid said...

hui biar benar semak samun....takuttttttttt makk ada ular bagai...tapi tang keta tu ...jgn memain...viva tauu leh jadi gitu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

A D I A ~ tue idea jahanam abang aku wei...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ratusiput ~ bukan aku kak..tue abang aku nyer idea..hahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

zura@iwan ~ hehehe nie kes xda orang dok la nie...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

atty's ~ hahah e2 la pasalnya kak..klu mama taw kompom hangen dia...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Softtouch [Hanim] ~ hahah jangan tiru idea nie taw..habis jahanam keta nanti...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ kepok lekor sehengget bleh?? :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna ~ hahahahaha bukan salah adik mama.nie angah punya angkara...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

MiYOKO TACHIBANA ~ ahahahah syhhhhhhhhhhhhhhhhh :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ati Masrif ~ hahahaha taw xpa kak..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

-aNida OtHmaN- ~ ahhahaha syhhhhhhhh diam2 taw...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Iena ~ hahahahah siut jerk...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ieda ~ heheheh tue la nasib baik halaman yang tanah tue kecik jerk...kot x...kompom xnampak langsung pintu pagar..dia nyer semak samun..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eri-chan ~ ish simpang nok..scary...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Lovely Bella ~ hahah amek tender baru pas nie...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Pah ~ hahah no yang anda dail tiada dalam perkhidmatan.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mimy Hamid ~ aku pun takut nok...kang buatnya cik u..tue dapat jengah..memang lari xcukup kaki la...mujur xda...hahah nak buat keta cam tue..apa lagi..kasi transform la..viva

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails