Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, June 29, 2009

Keretaku Pancit

pas kitorang balik dari kenduri dekat sg choh tue....
terus pegi spital putrajaya nak g check it out en shukri tue ha..
badan dia dah penuh naik bintik2 merah tue...
naik ghiso gak aku kan...
takut angkara aedes jerk....
elok jerk sampai kat spital tue....
en shukri tengok tayar keto aku....pancit..
alahai dugaan dan cabaran betoi la....


see tayar keto ku yang kemek itu...sila abaikan calar balar kat keto aku tue yer..besa la kan..kata pemandu berhemah tinggi harus la keto ada corak kan...


aku dah risau dah time nie..
ye la buatnyer en shukri kena admit kat spital kang...
sapa lak nak tukarkan tayar keto tue tuk aku..
aku xtaw ok tukar tayar keto....
*giler keji kan..risau takut en shukri kena admit sebab nanti sapa nak tukarkan tayar keto..sangat bertuah en shukri beristerikan aku..*

mula2 tue pembantu perubatan tue cam xnak terima kes en shukri nie..
dia cakap sepatutnyer pegi klinik kesihatan jerk..
aku pun mula la nak melenting kan..
xkan la aku sengaja nak datang hegeh2 tunjuk muka kat ko kalu laki aku ok jerk..
pas tue..ada sedikit berlaku kekasaran dan kekuatan sora aku di tempat kejadian ok...huh`
last sekali dia terima jugak...

elok pas doc check en shukri...doc tue cakap en shukri kena demam campak..
pehhh lega hati aku taw...nasib baik bukan penyakit oleh aedes tue...

dalam dok menunggu tue..en shukri soh aku g tukar tayar keto tue dulu...
WHATTTTTTTTTTTT MEEEEEEE????aku xtaw ok...

aku: abang,lambat lagi ka doc nie nak panggil nie...
en shukri: entah..
aku:nanti dah gelap cam na nak tukar tayar keto tue..
en shukri: cayang pi la tukaq
aku: ha????????? ish xmaw la..xtaw la...
en shukri: masa amik lesen hari tue kan dah belajaq cara2 nak tukar tayar...
aku: eh mana ada...
en shukri: amik lesen taun bila??
aku: 2006
en shukri: dah tue depa ajaq apa??
aku: dengaq ceramah..pas tue amik test komputer pas tue..amik test jpj..
en shukri: huh`.. (hahahahahahahah alasan aku yang kukuh itu telah membuatkan en shukri pasrah bahawa dialah waris penukar taya keto aku..)

pas amik ubat..dah dekat 6.45p.m dah...
terus en shukri gigih tukar tayar keto tue...
sian ok aku tengok en shukri time nie...ye lah dia dah la demam kan...
kena lak tukar tayar keto bagai..
dengan dalam keto xda spanar semua...
dah kalut dok meminjam spanar dari pak guard kat spital tue...
thanks to pak guard....


en shukri yang sangat gigih menukar tayar keto...

pusing..pulas...jet semuanyer en shukri buat sorang...aku hanya pemerhati bebas sajork..
giler ko aku nak pusing skru tue..langsung xbergerak...

pas dah habis tukar taya keto..kmi pun meneruskan perjalanan cari petronas nak kasi pam skit tayar replacement tue..
dah rasa senget sebelah ok time nie..
berat sangat ke aku..??no..no..no..tidak.tidak..

pam tayar ganti..kat petronas....

see tayar ganti tue..dah la kecik kaler itam lak tue...huh`...
pas tue kitorang pun meneruskan perjalanan balik umah...
rehat sebab dah penat kan..
kesian ok aku tengok en shukri time nie...
balik umah badan dia dah kepanasan..badan panas tapi dia siap menggigil2 lagi..
sangat kasihan...huhuhuhu
i lup u lah en shukri...*wah tiba2 lap kan..*

2 comments:

aien~s corner said...

hahaha.. cian kamo b2..hahaha sis pn xptot tw wt bro shukrie cm 2..haha.. mbe aien de kete myvi gak...tayar spare dia mmg kcik cm 2...mse 1st2 aien tgk dlu..mau aien gelak golek2...tp pkal la nk jaga ati dia yg tgh cemas bangat psai tayar pancit dia..tpksa la aien simpn ckit gelak 2..hahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aiens ..

ha'ah btoi la tayar dia cam sengal skit kan..klakar jerk..sian kan kat en shukri tue..tpi tue lah harap akak tkar taya tue..maw hari nie baru sampai umh gamaknyer..hahaha giler kejam kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails