Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Sunday, June 21, 2009

dusun ooo dusun...

semalam pagi..masa tengah lepak2 hapdet blog..
tiba2 member aku sms ajak g dusun......(thanks yang..coz sudi bawak kita g dusun kawan ko tue...)
patut la aku tergerak hati nak mandi awal pagi tue...
ropenyer ada orang nak ajak aku jalan...
ada ke dia ajak aku pegi dusun sebab hari sebelum nyer tue..
kitorang g ziarah member kitorang dekat usj..
masa tengah nak membeli buah tangan tuk member aku tue..
en shukri cakap suruh beli manggis...
member aku cakap en shukri ngidam...
sebab tue dia ajak kitorang g dusun tue..
*nasib baik en shukri sebut nak makan manggis..dapat gak kitorang g dusun...heheheheheh*
tapi memang last week aku ada rojer2 member2 aku tanya sesapa yang ada dusun....
nak suruh ajak aku pegi dusun sekali...*leh lak kan men paksa2 orang ajak pegi dusun..lantak la..kampung aku kan jauh...so terpaksa la aku menumpang kasih kat dusun kengkawan...*


muka en shukri xsabar nak makan durian..

deal nak kuaq umah dalam kul 11 cam tue..
janji nak jumpa dekat tol sg besi...
kitorang gerak dari tol sg besi tue..around 11.30 cam tue la...
sampai dekat dusun tue..pukul 12.30..
oh yer...lupa lak nak bagitau dusun tue dekat LENGGENG,N9

dalam dusun buah-buahan

nak dijadikan cerita..dah sampai dekat dusun tue...
boleh pulak nenek member aku tue...xda kat umah..so gate adalah berkunci..
dan orang yang pegang kunci tue pun kebetulan xda jugak kat umah...
apa lagi panjat pagar la...
dah macam pencuri ok...
nasib baik xda orang kampung tangkap kitorang...
kot x...naya kena belasah...
hehehehe...
xsempat nak amik gambar time panjat pagar tue...
gilo ko nak bergambar bagai time tengah dok memanjat tue...
maw bontot ko tersagat dengan duri karat pagar tue..
dah la pagar tue tinggi...umai aih....gilo betoi...
sampai terseliuh tangan member aku panjat pagar tue...
klakar siut...
ye la rumah nenek kawan aku tue dalam di kelilingi pokok2 buah-buahan..

muka orang sakit bahu sebab panjat pagar dengan adam yang mukanyer habis kena gigit dengan nyamuk...habis bintat2 muka..sian aku tengok..


apa pun memang enjoy la...
g dusun tue...
walaupun terpaksa makan di luar umah..
dan kehausan sebab xda air...*bajet nenek member aku tue ada la kat umah kan...ha! hamek kaw..*

en shukri siap panjat pokok manggis lagi..
tapi aku xsempat nak amik gambar en shukri panjat pokok tue..
elok jerk aku pegi amik camera datang balik dekat pokok manggis tue..
dia dah turun dah..dah time tue ujan pun dah start nak menyembah bumi..
harus la cari tempat perlindungan dulu kan...

bayangkan belum makan nasi terus ko makan buah2 tempatan tue jerk..
dan aku adalah sangat sensitip dengan durian terpaksa menahan gelora bau durian tue...
ye lah masa diorang lepak2 makan durian tue hujan...mana aku nak lari kan..
xkan aku nak memori daun pisang kat tengah2 hujan tue kot..
terpaksa ok..aku sangat terpaksa...
siap kipas2 pakai paper kasi bau tue ilang...

see banyakkan buah durian tue...en shukri tengah bersih kan tempat tuk makan buah durian..

diorang semua semangat makan durian...
aku sorang jerk makan manggis....
sambil diorang mengata2 aku sebab aku xmakan durian..
en shukri dok cakap aku nie jakun..sebab xmakan durian..
ajak lak xabis2 dok suruh aku try makan durian...
cakap nanti aku dah makan harus aku suka makan....
siap dia buat2 ayat aku mintak en shukri beli durian nanti yang xbleh tahan tue..
dasar taw ajak nie...
*weekkkkkk i dun loooiiikkkeeee ok....*

en shukri tunjuk bakat mengopek buah durian....ajak lak tengah kusyuk makan manggis...


yang kat dalam bungkusan kain batik tue pun buah durian jugak tue...

habis kain bungkusan tue jadi bahan alas kopek buah durian..(eh orang panggil kopek la kan.kalu kelatanisee nie kopek nie dah lain maksudnyer....)


aku yang terpaksa pasrah dengan buah manggis saja....tengok muka adam tue....apa yang dia tengok entah sampai cam tue sekali telengnyer....

bukan setakat buah rambutan,manggis,durian, langsat jerk ada..buah ciku pun ada..en ajak tengah mengait buah ciku..a.k.a buah sawa..(orang belah2 utara panggil buah ciku nie buah sawa tapi en shukri cakap buah sawa is buah sawa..buah ciku is buah ciku..ntah aku pun xtaw yang aku taw aku dengar orang2 belah kedah sana panggil buah ciku tue buah sawa.)

muka en shukri kekenyangan makan buah-buahan..

nampak tue paper yang aku pegang tue..tue la kipas penyelamat aku dari baw-bauan durian tue..(yang tengkiu sebab bawak kita datang dusun nie nyek...len kali ajak rr lagi...huahuahau)

jalan2 cari buah apa lagi yang ada untuk di amik...eh dah macam aku lak mama si adam nie..pakai baju sama kaler biru.....*habisla buah kat dusun nenek tue...*

muka aku yang gembira dapat makan buah-buahan....

en shukri sengaja amik gambar buah durian nie..nak kasi aku jeles la konon...huh`

buah manggis yang manis dan masam..tapi sangat sedap..

masa kitorang makan buah durian tue..ujan lebat..
ada la dalam sejam lebih cam tue..
pas makan buah durian tue..diorang pegi amik buah langsat pulak.....
sebabkan pokok langsat tue di seberang jalan dan kena panjat pagar lagi..
so hanya kaum2 adam sajerk la..
kitorang yang pompuan nie dok sibuk kait buah manggis...

korang tengok la cara2 kitorang panjat pagar tue...


step 1

step 2

step 3

step 4

ok done...
ha kan aku dah cakap pagar nie tinggi,...
dah la pagar tue tajam2 besi karat tue...
bery the dangerous ok...


dah macam mandur ok adam buat gaya gini..dengan jalan tangan kat belakang...perut ke depan

pas dah habis diorang amik buah langsat tue..
kitorang pun kemas2 la balik depan umah nenek tue..
ye lah ko dah datang makan pree xkan nak biarkan sepah lak kan...
dah habis2 kemas dan bungkus semua buah-buahan yang xabis makan tue.....kitorang pun teruskan perjalanan balik kl...

masa balik kitorang berpecah...jai & atie..ikut plus utara selatan
aku nan en shukri ikut kajang silk..
kak nuyui nan ajak ikut lekas heway...

otw balik tue..terus aku zzzzzzzzzzzzzzzz dalam keto...
sampai kat umah sambung zzzzzzzzzzzzz lagi..
penat ok...

dan hari nie..satu rumah aku..di penuhi dengan baw durian..OMG...tolong la..
sangat memeningkan kepala aku.....
dah la air freshner kat umah aku dah habis..pasrah la lagi aku ok...


nota kaki: yang (atie) sebeniur ko kita lum bagi la yang..bila ntah nak kasi kat ko..asyik lupa jerk...nanti la nyek kita kasi kat ko...lagi satu next week kalu ko pegi lagi dusun tue...jangan lupa amik buah cempedak kat kita nyek..huhuhu cempedak kita buruk la langsung xleh makan..*sempat ko memesan lagi ah lantak la kan...

4 comments:

sayangtikah said...

yummy2x..besh nyer makan dian...apa kellassss mkn manggis jerk!!!!!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ahahahahahah kelas atasan ok......

[ LADYKiKi] said...

sedap tu manggis.... kirim 50bijik..=D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

LADYKiKi..

hehehe.....nnti awak trun kl sya blanjer..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails