Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, June 19, 2009

Zoom Malaysia...

hari tue aku, en shukri nan cousin aku dah kebosanan kat kl ...
so kitorang planning nak pegi umah abang aku dekat lumut...
gerak dari kl dalam pukul 10 lebih cam tue....jap g jammed cam lahabaw kan...dah la panaih....
ya allah sabar jer la...


otw tue kitorang singgah kat Kallie Castle...(eh btoi ke ejaan nie..)

cari tempat lepak yang redup...xtahan ok..panaih...nak terbakar kulit aku.....

aku dan cousin aku..nana (tapi aku panggil dia kakak even umur dia muda dari aku pun...sebab dalam family memang semua orang panggil dia kakak...)

muka budak tengah menahan kepanasan....

sangat kesian tengok muka aku sendiri...

kitorang sampai lumut around 5 cam tue ghasenyer....
sampai2 semua terus flat...
letih ok....walaupun bukan aku yang drive...


en shukri bersama anak2 buah aku....sonia dan laila..


laila yang debab masa kecik....skrang nie dah kurus kering..cam xcukup zat aku tengok....masa kecik ok nak jerk nan sapa2 pun...dah besar..sangat jakun ok....nangis jerk...gerammmmmm aku.

malam tue kitorang lepak kat umah jerk...xkuaq pun...sebab kepenatan yang teramatan sekali..

see en shukri bersama cousin aku yang sengal....dah macam lanun kat sabah tue dah aku tengok..*eh kat sabah ada lanun ke????huahuahuah*

DAY 2...

jalan2 sambil berkelah di Teluk Batik..mandi manda kat Teluk Batik...
aku xmandi..aku just tengok jerk diorang mandi...
aku sangat tidak gemar ok mandi laut...
sangat melekit...


posing tido dari aku dan en shurki....


aku pun xtaw pesen apa dia gaya gini..dah macam kanggaroo dah aku nengok nyer...see nampak tue keta aku.....*wah sempat pomot keta..*


posing sementara nak cari port lepak makan2..

see romantik kan aku dan en shukri...huahuahauhauahua

pas habis berkelah dan bermandi manda...kitorang g lepak2 dekat taman berdekatan dengan
jetty yang nak ke Pulau Pangkor tue...


aku didalam frame seafood..

kat sini sangat cantik ok.....kalau korang nak ke Pulau Pangkor tue..singgah la dulu kat sini bergambar...


lumut waterfront..

see habis ikan lumba2 tue aku buat cam motor...minah rempit siut.....*huahuahuahua geliks rr..*

orang kat belakang tue mesti cakap aku jakun kan...lantak la..dengki la tue..aku leh panjat dia xleh...huahuahauha

semua orang ikut aksi aku....*sila jangan ikut aksi ini dirumah tanpa kawalan ibu bapa anda...*

sonia pun nak gak...dia nie apa yang aku buat semua dia nak buat....

see aku peluk tiang dia pun nak peluk tiang...


sauh gergasi...

kami di dalam frame....yang pakai baju itam tue akak ipar aku...walaupun umur dia muda setahun dari aku.. *eh ye ke setahun..ah lantak la yang penting dia muda la dari aku...*..tapi sebabkan dia kawen nan abang aku..so dia pun panggil aku adik...hehhehehe aku sooooookaaa...baru nampak aku muda...*wah muda kah...*

jom lumba...ada BRAN ka....

en shukri pun nak gak dok ataih ikan lumba2 nie...

nie baru nampak muka abang aku kan..dah tue dia siap dok layan kengkawan dia jerk...jalan skit jumpa kawan..jalan lagi..kawan lagi...asal kawan jerk jalan..asal jalan jerk kawan..huh`

pemandangan sunset dari pengkalan kapal tempat abang aku keja...

nie la kapalnyer...abang aku keja ataih kapal nie la..

sebenarnyer xdibenarkan amik gambar ok...tapi abang aku cakap amik jerk...dia kaber line..bleh..bleh...??? *syhhhh korang jangan bagitaw pegawai TLDM lak taw.....rasier nie..*


ada talent jadi ibubapa sejati x??? A) YA B) TIDAK C) WAS2...*eh ada ke was2..*

kami sekeluarga...


pemandangan lumut waterfront di waktu malam..

kalau korang pegi lumut jangan lupa singgah kat sini cari makanan tuk dibawa balik...kat sini macam2 cenderamata ada....pilih jerk...

DAY 3...

last day kitorang kat sini....
sebelum balik tue...jalan2 kat dalam kawasan TLDM tue dulu....
singgah kat salah satu soping complex kat dalam kawasan tue...
eksen jerk nie..bukan nyer main pun...
sebab orang ramai dah lane adalah full...



balik kl.....
otw balik tue...cakap nan en shukri..nak g menara condong...
dah alang2 ada dekat area2 sana kan..
so kitorang singgah la kat menara condong tue..


nie la MENARA CONDONG TELUK INTAN...


kami di depan pintu masuk Menara....*eh asal hang dah macam nak terbang nie kak..kaber line skit wei..ketiak tue...budak UIA terlampau nie...larikkkkksssss....*

di dalam menara....

pas dah puas posing2 kat dalam menara tue....
kitorang pun meneruskan perjalanan..balik ke kl....
balik pun adalah jammed yang sangat musibat...


tension tapi masih boleh bergambar ok...kata obses kan..harus la....

3 comments:

najwa hazirah halmi said...

teluk intan..
tempat tinggal wa tuh!!!
;)

*blogwalking

vInA said...

taw x i org teluk intan? ;)
ehe..
tp now stdy kt s.alm!
da lame sgt x gi jln lumut!i ske rosak buah kat sne..
haih! nk!nk!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

najwa hazirah halmi..
tempat awak ke...bleh la nnti kalu pegi sana lagi bleh jumpa nan awak...hehhehehe

Vina ..
eh vina pun orang teluk intan ke...eheheheh..ok nanti kta bawak sis makan rojak buah kat lumut nyek...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails