Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, October 9, 2009

CSI

ku sangat sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tengok cita CSI...
samada CSI NY @ CSI MIAMI..
2-2 aku suka...
*feeling2 cam ahli forensik ok tengok cita cam nie...*

tapi aku xsuka tengok CSI Crime Scene Investigation (Las Vegas) tue...
sebabnya adalah...heronya yang tua e2...hero giler xensem langsung..
xda daya penarik hoke aku nak tengok...
tapi klu dah xda cita sangat dah..bleh la jugak layan...

tapi aku sedih btoi tengok CSI NY last episod...
huhuhuhuh sebak ok...*sob..sob ngalir air mata...*
bila si jessica a.k.a angel tue...gulpren si flack a.k.a don tue..
mati...lahai sedih hoke...
~ touching sekejap...~


sangat menyentuh perasaan bila si flack tue..menangis..masa dia bagitaw awek dia
dah mati..
*terus imagine..klu la aku kehilangan insan terchenta kan...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa xdapat nak gambarkan dengan kata2 ok...*

aku pun xtaw la napa aku suka sangat dengan cita CSI nie..
klu terlepas siaran..akan ku pastikan aku tengok siaran ulangan...
nanti klu miss satu episod dah cam xbest ...


MAC n STELLA...
si Stella nie suka dekat si MAC tue...


Flack..Doc Haw..Stella..Mac..Lindsay nan...Danny...bapak kepada anak si lindsay tue...


nie la si jessica a.k.a angel awek si don tue..


yang hujung belah kiri tue..Adam yang sengal2 ayam...
yang belah kanan tue lak Sid


si Mac dalam CSI NY nie sora dia..alamak macho gila ok...
terus feeling2 klu la laki aku cam gitu kan...
dia nie tegas...dan jarang senyum...
si ADAM tue slalu jadi mangsa dia...
tapi kalu sekali si MAC nie senyum..lahai..bikin buat hati guek cair hoke....


nie lak CSI MIAMI..
*yang negro fomfuan tue..dah xda dalam episod skrang...ganti dengan fomfuan negro yang muda
dan cun skit...*

CSI MIAMI lak aku hangin skit nan di Horatio nie...a.k.a si H..
dia nie suka sangat bajet ensem...klu nak bercakap akan secara poyo2..
buka cermin mata itam dia tue...
ya ampun..sabaq jerk la....



aksi peberet si H



bercakap sambil cekak2 pinggan pas tue senget2 kat badan
memang sifat semulajadi dia jugak...

walaupun si H tue adalah poyo..
tapi aku suka jugak tengok cita CSI MIAMI nie..
maybe sebab ada yang ensem gak kot dalam tue...
~wakakakakakakakak matik la nak tengok cita pun nak tengok aktor ensem baru nak tengok kan...~


nie lak CSI Las Vegas....
aku xtaw pun nama2 kat dalam nie..
nampak sangat xgemar kan....


nie la hero dalam CSI Las Vegas tue...
giler xensem kan...


nie pun dalam CSI Las Vegas gak...
buruk dan sangat selebet ok dia nie...

apapun aku memang layan abis ok cita CSI nie...
lagi satu cita yang ala2 penyiasatan yang aku suka adalah Detective Conan...
hari selasa petang kul 7.30 jerk aku ada pastikan aku dah ada depan tv
sila jangan la ngada2 en shukri nak tukar siaran kan..
maw aku ngamuk hentak2 kaki semua...
ya ampun buruk sungguh perangai kan...
xkesah la..janji aku dapat tengok sudaaaaaaaaaa

korang suka dak tengok cita penyiasatan nie???

8 comments:

nasaoji said...

bagus tgk cita ni...

klu kt lik kg, layan ngn kakak kt...

mmg leh feeling2 penyiasat sesat forensik!

Redbloodsnow said...

sama lah kite kak. zie sgtttt sgttt suke tgk CSI series taw. setiap ahad..kompom marathon nengok ketiga² CSI tuh..best giler

iedaLUVsham said...

wakakaka!!! aku pon ske nengok! mmg aku getik ngan c H tu! bajet sume tau! nape takjd ahlil nujum ajer kan! wakakkaka!!! ;p

lidasyah said...

wah akak meh ida eloborate satu2 er..

CSI NY : ida minat tp kadang2 csi ni kan cam kelam kabut sikit ar.. then mcm byk sangat kisah cinta antara sesama detektif.. but still enjoy the show.. cuma CSI NY ni kan dia punya kematian tu tragik gak ar.. seram


CSI Miami : me BIG FAN of this OK.. jgn tak tahu.. wpun H tu mcm tu.. but me still like him so MUCH!!! dia relax in whatever situasi... Alex no longer.. dulu ada detektif speedle.. but dieds.. tu ganti ryan wolfe..

CSI Vegas : cite ni sudah lama ku tinggalkan semenjak grissom left the team with sara.. but now sara dah ada balik.. yang akak kata serabai tu.. warrick nama dia..dia dah pass away in 1 episode.. sedih kak.. polis sendiri bunuh dia.. but at last nick bunuh polis tu..

wah panjang sudah komen ku...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nasaoji

layan btoi tengok cita nie....
nak feeling jadi detective seksi2 semua bley..hahahahaha


Redbloodsnow

wah ramai jgk peminat CSI nie nyek..cita dia best kan...


iedaLUVsham

wakakkakakaka keji ohh hancur hati peminat si H tue...yang poyo e2..


lidasyah

aahhahahha ko nie bagus la dik...nanti klu akak termiss tengok series nie leh tanya ko jerk la kan..hahahahahahah
csi ny-memang byk love story dalam series nie...masing2 pun sibuk nak bercouple..

csi miami- ko peminat si H tue ke dik..ok la tue..dia memang cool dalam poyo kan...

csi vegas- akak jarang ikuti kisah nie..so mcam xtaw skit story nyer..

NeenaAnuar said...

oohhh.. best2... kite suka gak tengok CSI niee.. tapi selalu TERmisseeddd coz tak ingat nak tukar channel! hahahaha...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar

best kan cita CSI nie..kena lak pelakon2 tue cam macho2 jerk..hehehehe termisssseedd nyek..xpa leh tengok siaran ulangan..astro kan asyik dok ulang jerk

Aujinz said...

waaaa...

ko kutuk idola aku nok!
wakakakaka..


poyo poyo pon, aku lagi kacak dari dier..
kekekekek..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails