Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Sunday, October 25, 2009

Yang ringkas dan simple

sebabkan semalam satu hari suntuk aku xmakan nasi..
bangun jerk pagi2 langsung aku masak nasi...
*eh pagi ke?? idak la pagi na..kul 11 baru la aku start masak...*


masak yang simple2 sajork...
dalam peti ais ado ayam nan sotong sajork...
tue jerk la menda hat leh masak kan...
makanyer....aku goreng ayam dan buat ikan bilis sambal goreng sudah...
sotong esok2 la masak..


nie jerk menu kitorang tuk makan tengah hari...
simple jerk kan...

ayam goreng....


ikan bilis+ kentang sambal goreng...


sila taw...aku kalu masak nasi kat umah..pakai periuk tue jerk...
aku xmasak pakai rice cooker sebabnya..rice cooker kat umah aku tue..
adalah besar..so xberbaloi2 langsung klu pakai rice cooker dan masak 1 1/2 pot sajork..
kang nasi tue dok kat bontot periuk sajork...
makanyer adalah sangat senang pakai periuk dan masak atas dapur gas sajork...


dah meh kita makan meh...
xda masa nak hidang2..en shukri cakap xyah hidang2 la..susah jerk...
*dasar pemalas kan..aku soh hidang dan2 la susah katanyer...sabaq jerk la...*

makan bersama air oren...
habis licin satu pinggan nasi aku makan...
ha...yang simple nie la yang sedap kan...

aku bukan malas nak masak yang hebat2...*wah hebat katanyer...* tapi aku dah buntu dah masak apa..
nie jerk la idea yang muncul tuk masak pada hari nie...
kira ok la kan..dari xda...tue pun dah kenyang melampau...
pas tue mata mula lah berat jerk kan....

indahhhhh hari cuti2 nie kan...
lepas makan leh tidoooooooo...
pas tue meroyan nanti bebel2 perut membuncit...dasar xsedar diri..

8 comments:

::PoRcUpiNe:: said...

lauk simple2 la bestt yang..:)

SyaNa said...

lauk simple gini mmg sedap mkn ngan nasi panas

I want to lose weight said...

Kat umah kalau lauk simple camni.. bukan sepinggan nasi.. seperiuk leh abih..

Tapi kalau masak susah payah..

Kadang2 laki aku jeling sebelah mata je..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

:PoRcUpiNe::

sedap ke yang...hehehe meh datang umah kita masak kan meh..heheheh

SyaNa

ha'ah memang sangat sedap mkn dengan nasi panas..leh tambah berpinggan2 hehehehehe

I want to lose weight

ha'ah la..laki kita pun sama gak..masak yang simple2 tue kan main bertambah2..klu yang berat2 tue..kadang2 sekali jerk mkn..huhuhuhu

POSH76 said...

yang simple tu gak sedap shingga menjilat jari...hehe

laki ko mmg rock...hehe

tp kalu mak kita nampak ada yg kena sound kang...hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76

ha'ah hat simple2 nie sodap gak pekena sekali sekala kan..hehehehhe

laki ku memang gitu weh..dasar pemalas kan...

harus la...klu la mama aku taw perangai anak menantu nyeh..harus kono den..hahahahah

nasaoji said...

tak tercapai lg hasrat nak goreng ikan bilis... ;(

Deqna said...

teror masak nasi pakai dapur gas. kalau saya confirm hangit lah nasi tu.. serius tak reti masak nasi laguu tuh.. tapi kalau pakai rice cooker.. teror..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails