Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, October 8, 2009

mc-sakit mata

hari nie aku mc...
mataku telah membengkak kan dirinyer....
pagi2 lagi kuar pegi klinik amik mc...

sampai klinik kul 9.45..dalam 15minit kendian baru la tiba giliran aku...
elok jerk masuk dalam bilik doc...


doc: hi sayang...sakit apa...
aku: *sengeh...* sakit mata la doc...
doc: oic...ish2..u ngintai sapa nie...dah la malam nie malam jumaat...
nanti kang melepas lak...
aku: *WTH* still senyum jerk... xpa la doc..please try again later la..
doc: hahahaha try again later nyek...


ya hampun..korang bayangkan la...
doc tue leh pulak dok bergurau lucasss gitu nan aku...
cit...nasib baik aku nak amik mc dari ko kan..
terpaksa la aku sengih2 jerk....

kebetulan masa dekat klinik tue..
aku dok sms nan mak buyong..pas tue si mak buyong tue..
soh aku mintak acid folic dan tanya doc tue..cam na nak mengandung...
wakakakakakakka malu dowhhh....

tapi sempat la jugak lepas doc tue..dok ceramah2 dekat aku...
aku sempat la mintak acid folic tue dekat dia...

doc tue cakap acid folic nie..salah satu vitamin tuk kesuburan..
so dia mintak aku try dulu makan dalam 2 minggu nie..
tengok dulu macam mana katanyer....



lahai hudohnyer muka xsiapkan...baru la nampak bukti xsihat kan...




nampak x..mataku yang bengkak e2....
*lahai sila abaikan parut chickenpop tue yer...*



dalam pada tue sempat lagi ok doc tue kata dekat aku..

doc: brapa umur u??
aku: 28.
doc: ala..muda lagi buat apa nak risau..
aku: muda ke?? i xnak la nanti klu i hantar anak i pegi sekolah..orang cakap i hantar cucu i lak doc..
doc: hahahaahah u nie klakar la..

bleh..bleh....doc tue cakap aku nie klakar...
ate....lepas nie bleh la kot aku cuba nasib raja lawak..kasi lawan skit nan nabil...
~ oopppsss terlebey suda.....~


gatal..dan sakit yang berdenyut2...

bengkak kan....


langsung tersepet sebelah mata aku...


nie la acid folic tue...



nie antara ubat mata yang aku dapat..
giler banyak kan..
jenuh la aku nak telan semua ubat2 nie...
aku nie dah la penyakit "takut" makan ubat kan...

banyak kan ubat aku nak kena makan...
uwaaaaaaaaaaaaaa......xsuka...xsuka...
*sambil menyelam minum air..bukan setakat ubat sakit mata jerk..
vitamin pun dapat....*


tapi aku dapat mc satu hari jerk...
esok klu bengkak kat mata aku nie still xsurut...
aku sambung mc la....

p/s: ohhh mata cepat la baik..weekend nie banyak sangat jemputan yang dapat nie....huhuhuhuhu

7 comments:

[z@ck] said...

adess..teruknya bengkak..

lidasyah said...

uishh bengkak teruk tu kak.. patut la senyap jer.. tunggu gak akak buzz ida kan...

ya cepat la baik mata.. leh jumpa ida this weekend...

nasaoji said...

dah ok ke kak skang nih?..

isshh..mmg teruk je nengoknyer mate tu..

aduhaiii....encem tak doc tu?..kemain lg yer doc tu..

Redbloodsnow said...

adoiii mak..byk giler ubat yg nk di makan tuh kak eida. larat ke x ek mkn. klo zie..kompom x terjamah ubat tuh..hahaha

Deqna said...

wah doktor tu ngambik kesempatan nampak? tak takut ke en. shukri kat sebelah? ke en. shukri tak ikot time tu?

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

[z@ck]

ha'ah memang teruk pun bengkak..tapi alhamdullilah dah surut skit dah...

lidasyah

thanks dik...insya-allah klu panjang umur sampai la tue akak kat sana..

nasaoji

huhuhu dah baik skit dah skrang...thanks...

doc tue not bad la..tapi dah tua dah...

Redbloodsnow

terpaksa makan ubat nie..sebab kang lagi teruk la mata akak nie..

Deqna

huhuhuhuh en shukri xg la deqna..uwaaaaaaaaaaa kaw kijam taw en shukri...

NeenaAnuar said...

laa ciannyer.. terk gak mata sis tu.. tapi by now dah baik dah kann??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails