Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, October 27, 2009

Panggilan Hangit yang membakar...

sebelum aku start meluahkan apa yang aku nak cakap nie..
aku mintak maaf dulu klu2 N3 kali nie buatkan sesapa tersentap..
marah...terasa hati...rasa nak maki aku @ apa jerk la...

aku just nak share apa yang aku rasa..
pagi tadi masa aku otw pegi keja...sambil layan hot fm...
wow...topic yang sangat2 hangat..dan bisa membuatkan orang terbakar hangus

start dari panggilan hangit suami yang nak kenakan isteri dia kononnya
dia tengah apply tuk berpoligami...

waklu la nak kenakan...walhal dia memang dah ke arah e2 pun dalam dunia realitinya..
bukan setakat nak main2 kan isteri dia jerk...

ampun...apa ko ingat mende cam tue leh buat main2 ke wahai si suami ooiiiii...
tolong la..guna akal dan pikiran skit sebelum nak buat sesuatu benda tue...
aku xsempat dengaq masa diorang call isteri orang tue..

tapi aku sempat dengaq FBI call si suami tue...
WTF la kan....statement last dia..."i love u sayang..." pegi mamp....la kan....
apa ko ingat dengan canangkan kat radio gitu yang ko still
sayangkan bini ko ,.....ish..aku marah btoi la...

bergenang ok air mata aku bila dengaq laki tue ucap kata2 cinta tue...

ntah la..maybe aku terlalu emosi kot..tolong la..letak kan diri kita dekat situasi perempuan tue...
sedih kan...lepas dah kawen nie aku sangat2 sensitip ok dengan isu2 macam nie..

bayangkan kita alami situasi tue...ya allah mintak simpang la kan...

aku xcakap semua lelaki tue selalu berpikiran nak pasang lebih dari satu...
dan aku xnafikan..ada jugak perempuan yang sanggup menghancurkan..hati perempuan yang lain...

tapi tolong la..letak kan diri kita dekat setiap situasi tue...sanggup ke kita nak hancurkan kebahagian orang lain...

ntah la..benda nie kita xbleh nak cakap kan..

memang la kita kena kembali kepada basic bila keadaan macam nie berlaku..
percaya pada QADA' DAN QADAR..ntahlah..kadang2 bila seseorang tue..
terlalu mengikut kata hati..maka terjadilah sesuatu yang tak di sangka...


sekali lagi....aku mintak maaf la kalau N3 aku nie buat ada yang makan hati...
peace no war.. :)
p/s: YA ALLAH KAU peliharalah rumahtangga yang aku bina ini dari segala yang memudaratkan...AMIN...

11 comments:

POSH76 said...

depa ni mmg melampau nak melawak pun guner ler idea lain...suka suki ajer..jadi betul2 baru tau...huhu

cool down jgn mare2...

lidasyah said...

uishh ye ker ada panggilan camtu.. eee ida tk sukanya.. pttnya hot fm pun agak2 la... jgn idea2 bodoh camni.. camner la leh jadi 1st stesyen radio.. eeyyeeeewww tak suka nya... benda camni buat main2.. mesti gaduh la laki bini...

zura@iwan said...

ishh takutnya kenakan org gitu..wife sdiri lak tuh...

minta simpang la semua tuh..

nURmALa mAZLan said...

HAISH!!!
cara awakc akap cam awak kenal je lelaki tu..saper wak??ehehehe~

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76

ahahahahah xmarah dah la wei..tadi jerk masa dalam keta jerk marah btoi aku nan laki tue..suka2 jerk nak menduakan bini dia..

lidasyah

ish nie bukan mende main2..memang pada mulanyer laki tue nak mintak hot fm hangitkan bini dia tue..yang kononnya dia nak kawen lain..tapi sebenarnya mende tue btoi2 bukan nyer mainan..ish sengal pnya jantan..geram aku..

zura@iwan

mintak simpang la...

nURmALa mAZLan

hahahah wei mana ada kenal la..ish2..hahahahahah

NeenaAnuar said...

tu lar namanyer gurauan tak bertempat!

mudah-mudahan kite semua akan dilindungi olehNYA... aminnn...

Deqna said...

lar mcm ni pun ada gak ker?? tak guna punya laki.. hehehe

Redbloodsnow said...

kak eida, klo zie at his wife shoes kan...sumpah berbulan² Zie majuk ngan laki zie. gurau ker x gurau ker...ITU SUDAH MELAMPAU. mmg x leh di terima.

agak² ler nk wat lawak bangang weh...cissss.

Aujinz said...

Opsss..(aku sesat...huhuhu..)

Walopon aku lelaki, aku nak komen gak..

Budus punye lelaki - hal macam tue pun nak wat lawak..Tak gentleman lansom..

okeyh...aku dah kutuk...nak balik ke blog smula...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar

AMIN....mudah2an kita terhindar dri dugaan mcm nie

Deqna

memang sgt xberguna...huhuhuhuh

Redbloodsnow

tue la kan..sentap ok..tolong la jgn buat cam nie...

Aujinz

hahaha sesat ka..mai oiii mai..
memang kan..laki tue ish geram aku...

hahah mai la sesat kot nie selalu no..

fauzuskamaruddin said...

giler kan laki tu klau i mmg tiada maaf bagimu and know what if i i tak rela and kalau nk kawen gak let me be alone....harap di jauhkan....kalau sayang npe buat cmtu kan??? ape la si suami tu malu besar wife die satu malaysia dengar.......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails