Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, October 1, 2009

pertama kali...di raya ke-4

amaran...oleh owner blog..N3 nie..akan di penuhi dengan gambar gedik aku jerk...almaklum la..nak balas dendam sebab xsempat nak amik gambar hari raya kan..
sila sediakan plastik klu rasa nak muntah tengok gambar secara berlebihan sebab memang banyak gila gambar dalam N3 nie.....


hari raya ke-4 hari tue...aku nan en shukri g berjalan2 dan bergedik2 di langkawi....
sebenarnya kitorang xplan pun nak ke langkawi tue...
aku sebenarnya nak balik umah aku hari tue...
tiba2 lak en shukri ajak g langkawi....

~tektik en shukri nak pujuk aku la tue...eh ke en shukri sengaja xnak balik umah aku??? musykil sekejapan nie...dasar taw...~

mula2 tue aku memang merajuk habis nan en shukri taw....
tiba2 elok jerk dia ajak aku g berjalan ke langkawi...
aku soka..aku soka....lagipun aku kan xpenah jejak kan kaki ke langkawi lagi
sebelum nie... ~ orang kedah yang xabis berjalan dalam negeri kedah...~

mula2 tue my gurls sms cakap nak datang beraya kat umah en shukri pagi tue..
tiba2 dia call cakap nak datang petang lak...
kitorang apa lagi...langsung la bersiap2 kan..
nak g berjalan...

gerak dari umah en shukri kul 11.45 cam tue...
sampai kat jetty kuala perlis..kul 12.15...
dari umah en shukri nak ke jetty kuala perlis tue idak ler jauh na pun...

tiket ferry yang ada kul 1p.m jerk...
ok la kan...amik tiket dulu apa2 pun...
pas tue g makan alas perut sebab dari pagi aku xmakan apa2...
aku makan laksa kuala perlis..en shukri perut melayu asli harus la cari nasi kan...


habis jerk makan..terus laju2 masuk dalam jetty...
sebab dah dekat kul 1 dah time tue...aku xcited lebey kan...
almaklum la...aku kan xpenah sampai lagi ke langkawi tue...



terminal ferry kuala perlis...
gambar dari dalam ferry...kabur skit..maklum la..cermin ferry tue kotor...


muka budak xcited lebey....


en shukri kaber macho..nyampah aku taw..

kami yang sherashi bersama...

perjalanan dari kuala perlis ke langkawi tue..
lebey kurang sejam...
sempat la aku lena dalam perjalanan tue....
elok jerk dah sampai dekat jetty..parking lak full...
dah kena tunggu ferry lain kuar dulu baru ferry yang kitorang naik tue
leh berlabuh...lahai...inatkan parking kat darat jerk yang selalu full..
parking dalam air pun full jugak...
sabaw jerk la...


yeyyeyeye dah sampai langkawi...

turun2 jerk dari ferry..laju2 kitorang g cari tiket tuk balik ke kuala perlis semula...
last ferry dari kuah ke kuala perlis kul 7p.m ye tawan2...
dapat jerk tiket...en shukri g solat dulu...aku lak dok melepak sambil makan jagung cup..
*maklum la bendera japang menyerang kan...*

habis jerk en shukri solat..
kitorang pun memulakan la operasi nak berjalan dekat langkawi nie kan...
xcited gila hoke aku kat sana...
gila jakun kan...

en shukri sewa keta...klu sehari 80hengget...tapi kitorang amik time tue...
hampir kul 4 dah..sampai kul 6 lebih..sewanya adalah 50hengget...
tapi kalu korang naik teksi lagi bapak mahe...nak ke cable car tue..
PERGI SAHAJA 40hengget hoke....


sebabkan masa adalah terhad...
tempat yang kitorang pegi hanyalah dekat cable car sajork....
huhuhuhuhu xsempat nak rounding2 kat tempat2 menarik yang lain...


langkawi cable car...

tuk sesapa yang nak g cable car pastikan korang xpegi tarikh nie ye..
kang korang xdapat lak naik cable car nie...
sian korang...hampa lak nanti..


tinggi betoi la..cable car nie..aku dok menahan gayat jerk dalam gondola tue...
tapi sebabkan bukan aku nan en shukri jerk kat dalam gondola tue..
so kena la kaber line skit kan...


cantik gila air terjun nie...aku pun xtaw air terjun apa...


gayatnyer kat atas tue...


view dari check point pertama..ke tempat yang paling atas...cantik kan..

xsempat nak berjalan dekat jambatan gantung tue..
sebab rushing masa kan...
akan ku pastikan en shukri bawak aku pegi ke langkawi lagik lepas nie..
aku nak tawaf semua tempat menarik dekat langkawi tue..

aku lagik..

en shukri the macho man..~wakaakakakak


*nak tunjuk beg raya tue sebenarnya...wakkakakakak*

dan lagik2 aku...

kami pasangan blue minded..eh cilap lak..pasangan baju biru..

gerund jerk aku tengok kabel tue...cam lendur jerk..


mesti cantik kalu dapat posing dekat jambatan tue...
huhuhuhuhu...xpa2..aku dah letak dalam wish list dah destinasi pilihan akan datang..


smile...


sila tonggengkan kepala klu nak baca nie yer...aku dah malas nak upload blik..lantak p c2..heheheh

taman geoforest kilim..

model laki pada hari e2...en mohd shukri bin majid...


model dari kota kuala muda..cik yusnida binti yusof..
*wah gila xsedar diri kan.tanak ngaku dah tukar status puan...*

my beloved asben...

dari atas sampai bawah...semua baru.. *wink..wink*

sila baca tawan2....


sapa nak itut aku pegi langkawi..jom kita g ramai2..


muka dah berminyak2 dah time nak balik nie...

dah habis berposing kat cabel car tue..
kitorang pun gerak la g jetty kuah balik..
nak kejar ferry kul 7 kan..
kang ada kena tido kat jetty lak kang...
dah la nak menyinggah dekat dataran lang lagik...
sampai dekat dataran lang dah pukul 6.40 cam tue...

sempat lagik berposing walaupun dalam keadaan rushing...
posing tatap posing kan...


lambang kemegahan langkawi...


xsenang aku nak amik gambar aku jerk kat sini..manusia punya la ramai..dah terpaksa berkongsi gambar dengan diorang semua..

aku di kaki helang..

aku di sebalik A..




pas dah habis berposing dekat dataran lang nie...jam dah menunjukkan pukul 6.57p.m
apa lagi...kalut ko berlari2 anak..makcik..nenek semua la...
gila ko..kang kena tinggal dek ferry tue kang...
dah xkan nak berenang dari kuah ke kuala perlis kot...
aku xpa pandai jugak berenang...en shukri tue kang...maw terapung jerk kang....
~wakakkakakaakkakakaka~..

nasib baik sempat naik ferry..elok kitorang naik..5minit kendian baru la ferry tue gerak...
fuhhhhh lega....
sampai jetty kuala perlis. almost 8p.m..

sms nan kak miow..nak dinner nan dia dekat jetty kuala perlis tue..
*non-ado gambar nan kak miow..*

lepak2 dengan kak miow jap...pas dah kenyang baru la gerak balik...

seronok walaupun penat ...


3 comments:

Deqna said...

fuh bestnya dapat naik cable car tuh.. memang tingin nak naik cable car tu kalau ke langkawi..

memang cantiklahh view kat situ.. tak sia2 pergi

NeenaAnuar said...

perrghh... gie langkawi balik hari jer tuu... caiyok laa...

sis.. air terjun tu dtgnyer dari Telaga Tujuh...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna

lahai..teringin nyek..xpa nanti kita uat gathering blogger pegi langkawi..mesti gempak habiskan...
view kat c2 memang cantik giler...

NeenaAnuar

tue la ..xda keja namanyer...*ayat cam manyak na duit ko kan..heheheh*

oic..air telaga tujuh nyek..ya allah memalukan orang kedah jerk kan..kta nie..heheheh syyyyyyyy diam2 taw..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails