Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, October 1, 2009

drama airmata..dan pemenangnya adalah.....

allahuakbar..allahuakbar...allahuakbar...(motip dok takbir tiba2 lak nie..)

semangat nie bangun awal di hari raya..
siap2 nak kemas umah...sapu sampah...basuh kain semua....

jap g aku xmenyempat nak g semayang raya..huhuhuhuhhuhu
dah tinggal aku jerk yang nak buat semua keja kat umah tue..
harus la semua pun xsempat kan...

lepas mama..en shukri nan abang aku balik dari semayang raya...
kitorang pun apa lagi..
siap2 la nak g kubur arwah kakak dan bapak aku dekat pulai,baling...

sebelum nak kuar umah tue...
seperti biasa harus la ada sesi bermaaf2an kan...
huhuuhhuhuhh dan seperti biasa...
setiap kali nak bersalam raya harus air mata aku nie cam air paip jerk...

di mulakan dengan abang aku salam mama aku..
dia dah start ngalir air mata..harus la aku pun dah sendu sedan kan...
lum time aku nak salam dah nangis cam no....

*baru tersedar banyak dosa kan..harus la sedey..huhuhuhuh*

dah habis drama airmata...baru la kitorang kuar umah...
~habis la make-up aku comot2...~

sampai dekat kubur dah hampir pukul 1p.m
kat kubur sekali lagi drama air mata kan..
huhuhuhhuhuhuhuh
setiap kali aku pergi kubur arwah akak aku setiap kali tue la aku nangis..
dulu masa pegi kubur arwah bapak aku..
xda lak aku nak nangis...
yer la..aku memang close nan arwah akak aku kan...bapak aku lak..
meninggal masa umur aku 3 taun lagi..

selesai baca yassin baru la kitorang gerak ke umah tok aku dekat kupang...
lagi sekali drama air mata...
hai..taun nie aku rasa raya yang penuh dengan drama airmata la...

family aku nie memang trajik skit...
macam2 drama ada..macam2 karektor pelakon ada..
xtaw la taun nie pemegang award dapat kat sapa..

*kak..taun nie sapa menang carta???? kakakakakakakkaka *

sebabkan asyik na dengan drama airmata..
so hari raya aku..xda sekeping pun gambar...
cit...nyosal den taw...
habis baju matching2 aku nan en shukri..
sedondon la kununnyer..abestos btoi...
sedondon dah bertukar menjadi buah kedondong...


gambar berbaju sedondon xda..gambar buah kedondong pun jadikla nyek....(orang kedah panggil buah amra...)

family aku nie pesen hari raya pertama xg berjalan lagi...
dok umah jerk.....
lepak2..gosip2..ngumpat2...(en shukri tension jerk..wakkakakakakakaka) sambil dok melepak dekat beranda umah tok aku tue...
tapi start dari hari raya ke-2 dan sampai la habis cuti raya ko..
full of berjalan jerk...
sampai naik kejung kaki kena drive...

lepas habis bergosip sakan dengan makcik2 aku semua...
depa plan nak uat BBQ lak malam tue...
petang tue..siap2...mula2 ingat nak cari dekat BILLION jerk..
jap g melajak kitorang ke Econsave SP
yang lagi durjananyer..aku tinggalkan en shukri dekat umah tok aku..
aku kuar nan makcik2 aku..
hahahahahah aku ajak dia sapa soh tanak ikut...
lantak ko c2...

balik dari SP dah dekat kul 7...
en shukri ajak aku g umah tok wan aku lak..
terus la kitorang g sana.....

lepak2 sampai kul 9 lebih..sebab en shukri nak tengok bola..
MU vs apa ntah..
sakit betoi hati aku..dah la kat umah tok aku..orang tengah siap2 nak buat BBQ kan..
dia leh lak dok melayan tengok bola..
aku rasa macam nak masukkan jerk en shukri dalam tv tue...

sampai umah tok aku..semuanyer dah ready..huhuhuhu terlepas aku saat2 manis tue..
*manis la sangat kan..walhal takut terlepas gosip2 hangat....*


*gambar ehsan dari cousin aku nyer FB*

dah berlalu cam tue jerk hari raya pertama aku...tanpa ada sekeping pun gambar aku
nan en shukri..
apatah lagi gambar dengan family aku...
ish tension2...

notakaki: aku nak balas dendam bergambar sakan raya haji nanti..aku xkira...rugi ohh...

2 comments:

NeenaAnuar said...

ooohhh... drama airmata tu adelah satu acara wajib di pagi raya! ahaks!!

tak per sis... nanti raja haji sis pulun habis2 bergambooo yek!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar


tue la drama lebey nie....

harus ooo balas dendam bergambar...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails