Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, November 13, 2009

Perjalanan Yang Mendebarkan

hari tue kan aku pegi amik darah tue kan
nie semua nie kejadian hari tue...


muka sememeh dah time nie...
~hari tue mood purple :P~



nampak na muka kerisauan kan...
~xbleh kaber taw...cit apa daaaa....~
time aku amik gambar nie..siap tertekan hon ok...
wkakakaka pas tue kena usha nan keta sebelah...
aku uat derrrkkkk jerk.......
kaber line la kan...



dah nampak signboard Klinik Kesihatan...
*kecoh la motor nie..aku nak amik gambar dia g lalu plak...*



dah dekat nak sampai simpang masuk klinik..
kasi signal sebelum kang keno langgar vontot lak kang....

elok jerk dah sampai dekat klinik tue..
mak aiiiiiiiiiiiiii ramai siut orang....
xsuker...xsuker.......



no aku 1280
aku sampai kul 2.30..
jenuh la nak tunggu sampai turn kan....



nie no masa aku sampai tue..
1249
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bayangkan betapa lamanya aku
dok bermaustatin kat klinik tue..



ramai kan manusia...
tengok tue polis trafic tue..
patut la tadi masa aku sampai depan tue jammed..
rupanya polis nie nak amik mc...
~hahahahahahaahhaha fitnah wei aku nie xbek taw..ampun polisi...~



bosan menunggu...
xsuker...xsuker....
*amik gambar nie pun kaber2 ok...orang kan ramai..kang ada orang cakap aku nie jakun lak..xpenah datang klinik...siap amik gambar bagai....*


ohhhh suka..nombor aku bakal tiba...
Psssstttt korang tengok budak pakai baju n tudung putih tue...
hehehehehe sangat klakar ok budak nie....
*ceeeeaaaa tandok setan dah kuar..nak ngumpat orang tiba2..duce kering aku..*




kul 3.15 baru la nombor aku di panggil tuk pendaftaran...
ulang suara..pendaftaran ok...
bukan jumpa doc lagi...
ala omak tolonglah aku....


tapi mujurlah wei...nombor aku di panggil 15 minit kendian tuk jumpa doc..
sistem nombor tue..
aku rasa sangatlah berterabur..
nasib2 ko la..kalu nombor ko yang di panggil dulu kan...
aku tue kira bernasib baik la..
walhal nombor sebelum2 aku ada lagi yang lum di panggil taw...
ish2 feliks la nan sistem pernomboran klinik nie...

pas jumpa doc..amik tekanan darah..
99/(xingat brapa) hahahahahahah sebab masa tue..
aku tengah dok pikir pasal nak kena inject jerk...
kira ok la jugak tekanan aku tue kan...
xda la low sangat..
tapi kena kawal gak tue kan..


2 botol nie aku kena amik darah...
ish buat mende ntah nak darah aku banyak..
amik skit dah la..tamak taw...diorang nie xtaw ke..membazir e2 amalan syaitooonnn...
cam check HIV dulu tue..(masa nak kawen hoke...)


budak fomfuan nie datang nan boypren dia..
aku rasa nak amik ujian HIV jugak kot..
masa aku tengah tunggu turn tuk amik darah tue..
tiba2 budak tue..
tanya aku...(sambil tunjuk form putih tue...kat aku)

budak: kak..kalu macam nie maksudnya..ok ke??
aku: (ceaaaa cam doctor jerk..dok belek2 form tue...) ha'ah ok la nie..
budak: maksudnya xda apa2 la nyek..
aku: ha'ah (sambil tersenyum)

heheheheeheheh nak kawen la tue..tapi yang buatkan aku klakar nan budak nie kan..
ampun ye budak..akak bukan nak ngata kat ko..
akak nak komen jerk...
budak nie pakai baju dress sampai paras paha..kaler putih ada strip itam putih..
sama nan tudung dia..
dah tue kedut seribu masya-allah..dik ko nie kot yer pun nak matching2 kan..
jangan la gitu dik ooiiii..semua mata memandang ko dik...


elok dalam 10 minit kendian..nama aku dah di panggil oleh nurse yang bakal
menyucuk aku...
time nie kalu korang tengok muka aku kan..
mesti terserlah kenebesan nyer tue...
uwaaaaaaaaaaaaa aku takut siut...tangan jangan cakap la..
dah sejuk dah..bukan tangan jerk..pakej nan kaki badan sekali...

siap kena sound nan nurse tue...

aku : hmmmmmmmmm
nurse: napa mengeluh panjang nie...takut ke??
aku: (hanya mampu tersengih..) hehehe xlah sangat..skit2 jerk...(ceaaa kaber line baik punyooo...)
nurse: jangan nangis lak taw...pakai dah cantik2 kang nangis malu jerk..
aku: (!@(&#()&(*&$!*(&$*( hampeh tul..malu i taw....)



setelah di cucuk dan di amik darah...
*ohh aku xamik lak gambar darah yang dah di ambil..
sebab aku dah penin2 lalat dah time tue....aku nie kan alergic nan darah...*


charge masa pendaftaran...
1 hengget sajork...


nie lak charge tuk ujian talasemia tue...
10 hengget...

result tuk ujian tue..hanya akan di ketahui sekurang2nya..
sebulan dari tarikh hari tue... 11/12 la maknanyer...
jauh ok darah aku pegi...
darah pun kena ostesen...pegi klang..sebab kat klang jerk katanyer
yang buat tuk ujian tue...
darah..berhati2 lah ko dalam perjalanan ke sana no....



p/s: semoga darah aku akan membawa perkhabaran gumbira buatku..AMIN..AMIN...




6 comments:

Aujinz said...

ahaks.. dah nebes nebes pun sempat lagi nak ngutuk orang.. keh keh keh...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Aujinz

hahahahaa aku bukan ngutuk la..aku komen..wakkakakakaka

NeenaAnuar said...

adoii... kalu kite lar.. confirm lepas amik darah tu ketak lutut.. pastu teruih jer fengsannn.. i hate it! uuuwaa.. tapi kalu dah terpaksa.. memang no choice lar kan.. hehee..

applemintlady said...

ok la tuh..insyallah tade pe..

::PoRcUpiNe:: said...

hehe budak tu xsbr nak kwin kot..
tu yg smpi lupe nak iron bj die...
excited nak mik hiv test..hehehe

amboi kok...
everythings is ok la..
dun wory laaa k

Deqna said...

tulah pasal.. dalam pada nebes2 dia tuh sempat gak dok amik2 gambar kan... pastu sempat gak citer psl org kan... hehehehe

InsyaAllah sumernya ok tuh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails