Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, November 5, 2009

Tugas si isteri

cewah..tajuk xbleh blah jerk kan...
cam berat na jerk bunyik nyer...
walhal sap2 shoi jerk.......*ada unsur2 riak di c2..*
aku nie sebabkan hari2 keja aku masak kat umah..
*hari cuti aku malas nak masak......*
buntu ok pala otak aku..
dok pikir menu untuk masak...
*baru aku paham perasaan mama aku...yang dok masak hari2 tue...kompom
tepu otak dok pikir menu jerk...*

makanyer...nie lah hasilnya dari kebuntuan aku tue...


ayam masak kalio....
alamak gelap la plak...
al-maklum la...pakai camera phone sajork...




ha nie terang skit...
nampak dak????


kasi close-up la...



ohhh tidak ku lupa sayur jugak...
laki aku xleh makan klu xda sayur...*tipu...*
mende dah ada dalam peti ais kan..harus la aku masak...
kang habis layu sayur tue sampai bertukar kaler dok dalam peti ais tue..


tapi kalu hari2 masak pun bosan gak kan..
asyik2 makan masakan sendiri jerk...
sekali sekala nak gak makan2 kat luar...
tapi kadang2 aku nie..bila dah balik keja...
masuk dalam umah...memang pemalas lipas dah kuar...
rasa cam berat jerk kaki nak melangkah pergi..*ahahahahahahaha*
best dapat dok kat umah jerk..
setelah seharian penat berkerja...*sila percaya...*




8 comments:

lidasyah said...

salutela akak.. sap sap shoi3 for you sis... tabik puan...

wah cam sedap je masakan akak tu.. nk resepi boleh...

iedaLUVsham said...

rajin ko, aku pemaleh tahap gaban! nak skit weh, sedapp nampak! eheheh!! :)

zura@iwan said...

ye kan...nk msk pon kdg2 fenin duk pk..hikss

pstt; masakan mak kita paling cedap kan..

NeenaAnuar said...

Pn. Purple... hahaha.. panggilan baru tuk anda yer sis.. sila tahu.. wakakkaa..

Btoi.. bak kata pn. ida tue.. apa kata share2 kan menu tu di blog anda.. memang nampak sgt sodap lauk ayam kalio tuu.. takpun tolong masak kan tuk kite.. pastu anto kat b. indah pun ok gak tu.. hahahaha..

Aujinz said...

.. ini realnya punya masak.. nak kene curik resepi nie...tuan tanah..share resepi sikit...(^_^)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

lidasyah

ehehehe mende yang senang harus la sap2 shoi jerk...kot yang susah harus angkat periuk jerk..heheheheh

nak resepi nyek..bleh2 xdo hal..nanti akak uat N3 tue nyek..


daLUVsham

hahaha ko memang taw ieda..kunang2 pun ko kata hantu..wakakaakakak...memang sodap wei..wakkakakakaka


zura@iwan

ha'ah memang klu kita masak hari2 pun penin taw kepala dok memikirkan menu nak masak..huhuh..
yup masakan ibu adalah terbaiiiiiikkk



NeenaAnuar

hola..hola..pn purple ko panggil kita sis..wakkakakakakak..bleh la dari xda ye idak.. :)

nak resepi nyek..bleh sajork..tapi xtaw la sedap ke idak..hehehehe..wah ada perkhidmatan delivery kah???


Aujinz

harus la real....nanti kita share nyek..sharing is caring...

Deqna said...

ayam masak kalio? tak pernah lagi makan lauk tuh rasanya... tgk cam rendang jer tuh.. tak sama ke ngan rendang?

ok lah tu kira hebat lah tu dapat masak hari2... cayalah.. memang isteri sejati lah..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna

dia nampak jerk macam rendang..tapi rasa xsama cam rendang..masa bulan puasa the chicken rice shop ada buat promotion ayam kalio nie...

hahahah xda maknanyer la isteri sejati...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails