Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Saturday, November 14, 2009

Rezeki @ Samuri

ye tawan2..hari nie kita g lunch dekat samuri ye....
samuri mana..harus lah samuri kajang....(xmen la branches2 kan...ceaaaa riak di c2..)
bleh la kan..opis aku dekat jerk nan restoren samuri nie...

nie pun last minit punya plan jerk..
mula2 tue aku nak lunch dekat medan selera PEMADAM (sebelah court mammoth kajang)..
elok jerk aku sampai dekat trafic light tue...
WHAT????????????? dah kena roboh hoke...
hantu btoi...baru ingat nak tukar venue lunch kan..
sekali dah kena roboh plak..jebon btoi..

sebabkan dah menghala ke kajang kan...xtaw dah nak cari kedai makan kat na...
aku main taram jerk la masuk dekat sate samuri nie....
*hhahahaha ada satu kejadian..di mana aku telah main terjah masuk dekat trafic light tue..
di mana terang2an..ada tulis no entry...nasib ko la kan..dah xda kenderaan lalu aku masuk jerk la.... nasib baik xkena kejor nan polis trafic..dah la kat trafic light sebelum tue ada polis trafic...
ampun pak..bukan sengaja aku nak langgar undang2..tapi aku tersalah la....*



akhirnya...lunch la aku dan mak buyong di sini...
walaupun kami bukan berniat nak makan sate...
sebab aku lapar nasi kan..*aku sekarang xleh xmakan nasi..perut nie cepat na lapar...*



mak buyong tengah kusyuk menyedut watermelon nyer....
aku nyer air...fresh oren...sodappppppppppp...sampai ke titisan terakhir aku sedut..siap ada bunyik..srrppppppp...srrllppppp lagik taw...



muka budak langgar undang2 jalan raya..
pas tue uat derkkk jerk...
mak buyong dah oiii ko xnampak ke..xleh masuk tue...
wakakakakaka ampun kak...pastikan baby dalam perut ko ..x terkejut yer...



nie menu aku...
nasi goreng kampung xtra pedas....bersama telur kg putat....(kampung laki aku...) tettttttttttttt...
oppssssssss salah lak...telur mata kebau...


kasi pandangan atas plak...


mak buyong nasi ayam..
yang pahit katanyer...
macam2 taw dia nie..sejak preggy nie...xlalu nak makan..
aku cam konpius 5 minit dengan selera dia...
wakakakakakak ampun kak...


mak buyong tue tiba2 teringin nak makan sate pulak...
dah order la sate..xbanyak la...5 cucuk jerk..
ye lah..just nak rasa kan..
lagipun kami kan masing2 main course dah amik nasi..
gila ko nak order sate melambak2..bukan aku nak uat kenduri...


sate ayam 5 cucuk...




aku sangat addict nan sambal goreng samuri nie..
sodap banget......
*tapi kan kat kajang...cousin aku cakap..bukan sate samuri yang paling..nanges...
tapi sate kat tepi KPMJ kajang tue... aku xtaw nama kedai tue..tapi memang sedap pun..sate kat c2..aku yang xberapa nak gemar sate nie pun leh makan..5 cucuk dan lebih sate tue..nanti aku tanya cousin aku kat na kedai tue*


kuah kacang...yang di makan begitu sahaja oleh mak buyong...
suka betoi mak buyong dok menghayati kuah kacang tue...


lepas dah habis makan...tiba2 aku nampak muka si mak buyong nie..
dah kerut2 kan..
aku pun cam konpius gak napa kan..
dok geleng2 pala lak nie...
ropa2nya...ada mamat kat sebelah meja kitorang...
dengan macho dan baik hati nyer..
bagi sate sepinggan kat kitorang..
sate rusa katanyer...
diorang cakap..diorang order banyak sangat..so xabis nak makan.sebab dah kenyang..
sebab diorang kasi soh kitorang rasa lak...

yang kitorang nie mula2 tue tanak la amik kan..gila ko..kang diorang kata..
kitorang nie pelahap lak....makan melampau...
*lagipun takut gak..kang dia letak apa2 ke kat dalam sate tue..dah aku balik malam asyik ingat
mamat2 tue jerk kang (cam cerekarama dak)...xbaik berprasangka buruk dekat orang kan..*
tapi sebabkan orang tue cam paksa2 soh amik jugak..siap cakap..
ikhlas xda apa2....tue cam xbest lak kan... kang orang cakap sombong melampau plak..
rezeki jangan di tolak...musuh jangan di cari..ye idak...

makanyer kitorang tapau jerk la...sebab time tue kitorang dah kekenyangan
kang ada aku merangkak pegi kat keta kang...*ohh aku lupa nak amik gambar sate rusa tue..*


p/s: kak..agaknye mamat2 tue tengok cara ko makan kuah kacang tue..
yang rakus semacam jerk tue..dia cam kesian kot..mesti inat kita xcukup sate..sebab tue dia kasi kita sate tue kak..ish2...ko la nie kak..ehheheheheheheheheh


6 comments:

applemintlady said...

akak yg ber spek tu salu eyh msuk entry akak..
share holder purplelicious ape??
kim slm sama itu comey ar..

Aujinz said...

hahhaha... dak jahat langgar undang2..ahaks..

teringat masa aku test sate kat Kuala Kubu dulu...punyelah sedap lembut yang amat...

dah setel lima blas cucuk aku bedal..baru member aku bgtau..itu sate arnab.. erk...

Diarihatiku1976 said...

lor dekat je ngan umah akak.. akak kat saujana impian.. awat tak calling-calling ...

NeenaAnuar said...

sambal satay hj. samuri memang mabeless!

Deqna said...

agaknya kat kajang tu jer yg best kot.. kat cawangan2 dia sumer cam hampeh jer.....

dpt sate rusa for free.. rezeki mak buyung lah tuh..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

applemintlady

ohh e2 adalah opismate akak..dan peneman setia akak tuk cari makan..
ehhehehe

Aujinz

hahahah wei aku tersalah la..bukan kupinta langgar undang2..bukan kupinta masuk salah jalan..ahhahaha
sate rusa????wekkk sedap ka wei???


Diarihatiku1976

lorr ye ke..xpa2 nanti kita rojer2..lepak dekat tesco kajang tue nyek..


NeenaAnuar

memang sangat mabeles...


Deqna

agaknya la kan..hehehehhe...
rezeki mak buyong tue la gamaknyer kan..*leh tumpang rezeki dia jugak..eheheheh*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails